Akademisyen Emre Sarı Norveç'te Ödül Aldı

Norveç'in Tromsö kentindeki Kuzey Kutbu Üniversitesinin verdiği Nansen Erken Kariyer Ödülü'ne, 32 yaşındaki Trabzon Araklı Taşönü Mahallesinden Emre Sarı layık görüldü.

Akademisyen Emre Sarı  Norveç'te Ödül Aldı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
13 Şubat 2021 Cumartesi 19:26

Norveç'in Tromsö kentindeki Kuzey Kutbu Üniversitesinin verdiği Nansen Erken Kariyer Ödülü'ne, 32 yaşındaki Trabzon Araklı Taşönü Mahallesinden Emre Sarı layık görüldü. AA'da yer alan habere göre, üniversitenin düzenlediği "Kuzey Kutbu Sınırları" konferansında Nansen Erken Kariyer Ödülü, Sarı'ya takdim edildi.

Üniversitenin Sağlık Ekonomisi bölümünde 2,5 yıldır öğretim görevlisi olan Sarı'nın, "Mahalle sakinlerinin genel sağlık davranışlarının bireyin vücut kitle endeksine etkisi" konulu çalışmasından dolayı ödüle layık görüldüğünü açıkladı.Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu, çalışmalarına bundan sonra da aynı hızda devam edeceğini belirtti.

Sarı şöyle devam etti: "Norveç'in Tromso kentinde 1976'dan 2017'ye kadar 8 yılda bir insanlar üzerinde yapılan anket üzerinde çalıştım. İnsanların sosyal alışkanlıkları, yemek yeme kültürleri, hangi aralıklarla spor yaptıkları, eğitim ve gelir düzeyleri anketlerle kayıt altına alınmış. Ben de bu anketleri inceleyerek farklı mahallelerde ikamet eden insanların yaşam şekillerinin sağlıklarına etkisini ortaya çıkardım. Bu çalışmamdan dolayı da beni ödüle layık gördüler."Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, Türk akademisyen Emre Sarı'yı kazandığı ödülden dolayı tebrik etti.

Haber Kaynağı;Araklı arıhaber


Etiketler; #Emre Sarı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.