Araklı'da seçim bitti, Tartışma ve şaibeler devam ediyor

Araklı'da seçim bitti, Tartışma ve şaibeler devam ediyor
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
08 Eylül 2020 Salı 21:45

Araklı'da geçen hafta yapılan sanayi sitesi başkanlık seçim süreci birçok tartışma ve iddayı beraberinde getirdi.


SANAYİ SİTESİ ESNAFI ŞİKAYETÇİ ve ÖFKELİ

Sanayi sitesi esnaflarından Raif HANCI, seçim sürecine Araklı Esnaf Odasının müdahil olduğunu, seçimlerde oy kullanacak esnafı sürekli arayarak istedikleri yere oy vermeleri konusunda baskı yaptığını idda eden açıklamalarda bulundu.  Esnafa baskı yapıldığı, ve haddine olmayarak sanayi sitesinin iç işlerine doğrudan karışıldığı idda eden R. Hancı, Bu yüzden dolayı seçim haftasında Araklı Esnaf odası Baskanı ve yetkilileriyle toplantı yapılmış, Esnaf ve Sanatkarlar Odasının sanayi sitesinin iç işlerine karışılmayacağı ve taraf olmayacakları sözünü bizzat esnaf Odası başkanı Hüseyin Öztorun tarafından verildigini dile getirdi. Ancak tüm uyarılara rağmen bu sözde durulmadığı idda ediliyor.


ESNAF ODASI SEÇİM SÜRECİNE KARIŞARAK, HİÇ UYGULANMAYAN YENİ BİR KURAL GETİRMİŞ 

Ayrıca sanayi esnafının baska bir iddası daha var. Kirada olan işyerlerinin oy kullanamaması icin özel kanun uygulamaya alınmış. Tüzükte bir maddeye dayanarak, Araklı'da bu zamana kadar hiç uygulanmamış bir durum söz konusu olmuş ve mülk sahiplerinin oy kullanması zorunlu tutulmuş. Yani esnaf olmayan mülk sahipleri yurtdışından gelip oy kullanması istenirken, sanayi içindeki gerçek esnaf vergi levhası olanlar oy kullanma hakkı elinden alımış.


ARAKLİ ESNAF ODASİ BAŞKANI İSTİFA ETTİ, BİRGÜN SONRA VAZGEÇTİ


Bu olayların Araklı'da hergecen gün farkli bir boyuta ulaştığı esnada Arakli Esnaf Odası Baskanı gelen baskılar üzerine istifa ettiğini sosyal medya hesabindan duyurdu. Ancak bir gün sonra istifasından vazgecti.
Sanayi esnafından birçok kişinin sözcüsü konumundaki Raif Hanci ve diğer esnaflar şimdi bu soruyu soruyor;
Esnaf odasi baskani neden istifa etti, veya birgün sonra bu istifasını kimin baskısıyla geri çekti?


KAZANAN TARAFLA ZAFER KUTLAMASIMASI İÇİN YEMEK DÜZENLENDİ

Ayrıca RAİF Hancı, Esnaf odası yönetiminin haddini aşarak Sanayi sitesinin iç mesesine karıştirmasına ek olarak, seçimden sonrA kutlama yemeğine giderek özel yemek verildiğini dile getiriyor. Esnaf odasinin bu özel zafer kutlaması yemeğini haddine olmayarak ne amaçla düzenledigini soruyor.


ESNAF ODASI TARAFSIZLIĞINI VE SAMİMİYETİNİ KAYBETTİ İDDASI

Sanayi sitesi, seçimlerinde oy kullanan ve kullanmayan bir cok esnaf kendi iç meselelerine karıştırdkları gerekçesiyle Esnaf odasi ve yönetimininde adı geçen birkac şahsın tarafsızlıği yitirdiğini ve sayginliğini kaybettiğini iddaa ediyor. Sorumlardan açıklama bekliyor. 
Sanayi esnafı Raif Hancı, Bu iddarın hepsini ispat edecek şahit ve delilleri olduğunu, gerekirse olayı yargıya taşıyacaklarını ve kamoyu ile çıkıp yüzleşebileceklerini idda ediyorlar.


Konuyla ilgili Araklı Belediye baskanı ve Arakli Kaymakamınada çıkacaklarıni dile getirerek yetkilileri hesap vermeye davet ediyorlar.

Haber Kaynağı;Araklı Arı Haber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.