Taşgeçit Golaşa Derneğinden Muhteşem Organizasyon

Araklı'da birçok dernek faaliyetlerine bu yıl hız verdi ve örnek çalışmalara imza attı.Taşgeçit Golaşa Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği “Eğitimde Başarıyı Ödüllendiriyoruz” ismiyle muazzam bir organizasyon gerçekleştirdi.  Dernek Başkanı Abdurrahman Harbi ve ekibi 2019-2020 eğitim öğretim yılı ilk döneminde Taşgeçit Mahallesinden Trabzon’un değişik okullarında okuyan ve başarı belgesi alan 91 öğrenciye ve ayrıca bu yıl hafızlık eğitimini tamamlayan 8 hafız’a yönelik muhteşem bir program icra etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından programa katılan konuklara selamlama konuşmaları için söz verildi. 

Taşgeçit Golaşa Derneğinden Muhteşem Organizasyon
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
05 Şubat 2020 Çarşamba 08:00

Araklı'da birçok dernek faaliyetlerine bu yıl hız verdi ve örnek çalışmalara imza attı.Taşgeçit Golaşa Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği “Eğitimde Başarıyı Ödüllendiriyoruz” ismiyle muazzam bir organizasyon gerçekleştirdi.  Dernek Başkanı Abdurrahman Harbi ve ekibi 2019-2020 eğitim öğretim yılı ilk döneminde Taşgeçit Mahallesinden Trabzon’un değişik okullarında okuyan ve başarı belgesi alan 91 öğrenciye ve ayrıca bu yıl hafızlık eğitimini tamamlayan 8 hafız’a yönelik muhteşem bir program icra etti. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından programa katılan konuklara selamlama konuşmaları için söz verildi. 



Belediye Başkanı Recep Çebi:Eğitim bizim öncülüğümüz, önceliğimiz bu manada bizi ziyaret edip bu programa davet eden dernek başkanı Abdurrahman Harbi ve ekibine öncelikle teşekkür ederim. Eğitimde başarının ödüllendirilmesi geleceğimiz için müthiş bir yatırım, bu harika organizasyon diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek teşkil edecektir. Biz her zaman eğitim için elimizden geleni yapıyoruz yapacağız. 100’e yakın başarılı öğrenciyi burada görmenin mutluluğu ile öncelikle öğrencileri, ailelerini ve bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Dedi.

 



İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy:Karşı Köyden birisi olarak Taşgeçit Golaşa’nın örfüne adetine ne kadar çok bağlı olduğunu dededen babadan biliriz. Örfüne adetine bağlı bu gençlik aynı zamanda eğitimde de müthiş başarı göstermekte buna burada şahit oluyoruz. İmam hatiplerin ve Kur’an Kurslarının önünün açılması ile bizlerin eğitim hayatında da önümüz açılmış oldu. Buna vesile olanlara da teşekkür etmek isterim. Kaymakamımız Mehmet Nuri Çetin Bey’in Ankara programı dolayısıyla katılamadığını ve bizler aracılığı ile selamlarını ilettiğini de bilmenizi isterim. Okul müdürleri ve öğretmenlerimiz ile bu başarılı öğrenciler için çalışılıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Dedi. 

Müftü Mustafa Kayış:Bizim mahallenin bir özelliği de her evde en az bir hafız’ın olmasıdır. Önceleri biraz daha dini bilgilere ağırlık veren bir yapımız vardı, halbuki dini hassasiyetimiz yanında fenni bilimlere de ağırlık vermemiz lazım. Bağımsızlık mücadelesi verdiğimiz şu günlerde yerli otomuzu da uçağımızı da füzemizi de yazılımımızı da kendimiz üretmek zorundayız. Kuş iki kanadı ile uçar, bir kanadımız dini bilgiler ise diğer kanadımız fenni bilgiler ile dolu olmalı. Özgür bağımsız bir ülke için çok çalışmalıyız. Bizim zamanımızda köyümüzde 2-3 kişi okumuş vardı biz onları örnek alarak okuduk. Elhamdülillah şimdi oldukça kalabalığız ama yetmez. Müslümanlar olarak çok çalışmalıyız. 

Yapılan bir araştırmada dünya yılda 77 trilyon dolarlık zenginlik üretiyor. Bu zenginliğin 3 trilyon dolarının tek başına Almanya, 4 trilyon dolarını Japonya 17 trilyon dolarını abd.. 56 islam ülkesinin toplam ürettiği zenginlik ise melesef 2 trilyon dolar. Neredeyse dünya nüfusunun 4’te 1 ini teşkil ediyoruz Müslümanlar olarak ama ürettiğimiz 77’de 2. Doğum sancılar başlamıştır ülkemiz diğer Müslüman ülkelere de örnek teşkil etmektedir. Cemil Meriç’in dediği gibi Nur dağının çocukları ile Olimpos dağının çocuklarının savaşı ilerisindeyiz ve biz nur dağının çocukları olarak çok çalışmalıyız. Dedi.
 



Yunus Çakır: Beni taktim ederken benim hocamdı dedi Abdurrahman Harbi, evet Erenler Kuran Kursunda bir süre hocası oldum ama Rize İlahiyatta Yüksek Lisans yapmaya başladığımda Abdurrahman Harbi benim hocam oldu. Bu güzel organizasyon için herkese teşekkür ediyorum." Dedi. 


Hüseyin Ergün : Komşu köyden de Golaşalıları iyi bir tanıdık olarak söylüyorum Golaşalı yaparsa hep en iyisini yapar. Ustası ev yapıyorsa evi de güzel yapar program yapıyorsa programın da en iyisini yapar, bu program da bunu gösteriyor, tebrik ediyorum". Dedi. 
 


Dernek Başkanı Abdurrahman Harbi:Öncelikle katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Derneğimiz 4 yıllık bir dernek, yeni yönetim ile ve kurucu başkanımız Ali Harbi ile birlikte kısa sürede 420 üyeli bir derken olduk. Zamanı çok iyi değerlendirmek lazım. Her günüm programlı hafta içi sabah 7 akşam 19 eğitim, cumartesi dernek, Pazar aile, hatta bazen aileden çalıp derneğe zaman ayırıyorum. 
Değerli öğrenciler burada yaklaşık 100 kişisiniz bir köyden yüz kişi karadereden yaklaşık 3 bin kişi eder. Çalışmaya devam. İnşallah seneye ortaokulda okuyan öğrencilerimizden en yüksek puanlı 5 kişiye, lisede okuyan öğrencilerimizden en yüksek puanlı 5 kişiye ve üniversitelerde okuyan öğrencilerimizden 10 kişiye burs vermeye başlayacağız. 
Bu program bir başlangıç inşallah gelenek haline gelecek ve belki yüz yıl sonra bunu başlatanlar olarak anılacağız.



Burada teşekkür alan öğrencilerimize karınca kararınca 50 TL’lik çek verdik, takdir alan öğrencilerimize 100 TL, bu yıl hafızlığını tamamlayan kardeşlerimize 150 TL ve köyümüzün ilk doktoru olarak olan Yahya Kayış doktorumuza da eğitim süresi boyunca burs bağlayacağız inşallah. Dedi.Ödül töreni sonrası kapanış konuşmasında ise dernek başkanı Abdurrahman Harbi şunları söyledi.Elhamdülillah, derneğimizin eğitim vizyonu çerçevesinde mini bir ödül programını gerçekleştirdik.

 



Bu çerçevede, bu güzel karelerin oluşmasında emeği geçen:Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, Yozgat Sorgun Müftüsü Mustafa Kayış’a; Okul müdürlerimiz Hüseyin Ergün ile Yunus Çakır’a ve muhtarımız İsmail Ziya Kotaman ile Kurucu başkanımız Ali Harbi’ye,Programın hazırlanmasında emeği geçen başta yönetim kurulumuz olmak üzere, küçükten büyüğe emeği geçen tüm dostlarımıza,
 



Sunuculuğumuzu yapan değerli dostumuz Hasan Kayış’a,Ödül takdim masasında vazifeli dostlarımız Ahmet Harbi, Ali İhsan Harbi ve Osman Kalyoncu ile Abdülkadir Harbi’ye,

Köyden Kar kış demeden servis vazifesi yapan şoförlerimiz Mehmet Selim ve Mehmet Harbi ile Osman Gündoğdu’ya,Ödül törenimize iştirak eden  ve ödül alan liseden takdir alan 17 ve teşekkür alan 7 kişi;ortaokuldan takdir 25 kişi ve teşekkür alan 23 kişi ile 2019 yılında hafızlığını tamamlayıp diplomasını alan 8 hafızımız olmak üzere toplam 80 talebemize ve onların programa katılmasını sağlayan yakınlarına,O salonu dolduran tüm köydaşlarımız ile, bu resimleri görüp iç dünyası huzurla dolan herkese,Bu programın gizli kahramanlarından değerli dostum Fatih Alemdar’a (242) Güzel tilavetinden ötürü değerli abiyim Yusuf Haşıl’a, 3 yıl sonra inşallah doktorumuz olacak Başarılı üniversite talebemiz Yahya Kayış’a, Akşamki ödülleri (hafızlık ödülü 150 TL, takdir ödülü 100 TL ve teşekkür ödülü 50 tldir) karşılayan 420 üyemiz Ve bu programın güzelleşmesinde emeği geçen adını andığım ve anmadığım HERKESE dernek yönetimi olarak teşekkürler teşekkürler teşekkürler, sağolun varolun!
 



Program İle İlgili Derneğin Notu:
Bu programın 1.si Araklı merkezde yapılmıştır ama ilerleyen yıllarda daha da genişleyerek köydaşlarımızın yaşadığı yerlerde de yapılması planlanmaktadır.  Programda madalya alıp da madalyasında eksiği olanlar bir hafta içerisinde derneğimizin çay ocağına Adını soyadını ve belgesinin türünü yazarak bırakmaları gerekmektedir.

kaynak;https://www.arihaber.net/

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.