Beşikdüzü’nde Kasaplık Kursuna Katılanlar Belgelendiler

Trabzon Beşikdüzü Müftülüğü her alanda insanların bilgili olması için mücadele veriyor.Halk Eğitim Merkezi, Müftülük ve ilçe Tarım (Veteriner hekimliği) işbirliği ile, yaklaşan kurban bayramı öncesinde kasaplık kursu açıldı.

Beşikdüzü’nde Kasaplık Kursuna Katılanlar Belgelendiler
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
22 Temmuz 2020 Çarşamba 08:16

Trabzon Beşikdüzü Müftülüğü her alanda insanların bilgili olması için mücadele veriyor.Halk Eğitim Merkezi, Müftülük ve ilçe Tarım (Veteriner hekimliği) işbirliği ile, yaklaşan kurban bayramı öncesinde kasaplık kursu açıldı.

Geçen yıl, din görevlilerimiz ile birlikte sivil vatandaşların katıldığı kasaplık kursu büyük ilgi görmüştü. Bu sene üçüncüsü açılan kasaplık kursuna yine büyük ilgi oldu.

Beşikdüzü Müftülüğümüz toplantı salonunda düzenlenen belge töreninde konuşan ilçe Müftümüz sayın İbrahim Kadıoğlu
yaptığı konuşmada, “Kurban en önemli ibadetlerimizden birisidir. Bizi Allah’a ve birbirimize yaklaştıran dinî, sosyal ve ekonomik açıdan her kesimi yakından ilgilendiren bir ibadettir. Bu gün dini hassasiyetleri öne çıkararak kurban ibadetinin bütün boyutlarıyla bilgili olmak lazımdır.

Yani kurbanlık hayvanların dini ölçülere uygun olarak eziyet edilmeden kesilmesi gerekir. Kurbanlık hayvanların kesimi esnasında kurallara riayet etmek kadar manevi heyecanı muhafaza etmek de önemlidir. Etler konusunda sağlık şartları kadar fakir fukaranın ve akrabanın gözetilmesi de ehemmiyet taşımaktadır.
Bütün bu konuları halkın bilgisine, ilgisine ve dikkatine sunmak ve kurbanla ilgili farkındalık oluşturmak için bu kursu açtık. Geçen yıldan bu güne kadar 80 kişiye belge verilmesini sağladık. Bu kursun açılmasın da emeği olan Halk Eğitim Müdürümüz sayın Muhammet Karabayır'a teşekkür ediyorum. Yine sayın Veteriner Hekim kardeşimize teşekkür ediyorum. Katılımınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum." dedi.

Halk Eğitim Müdürü Muhammet Karabayır yaptığı konuşmada" Halk Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Müftülüğümüz ve Tarım İlçe müdürlüğü ile ortaklaşa açtığımız Kasaplık kursu çok verimli geçmiştir. Vakfıkebir, Tonya ve Şalpazarı'ndan bile öğrencimiz var. Trabzon' dan bu tarafta bu kursu açan tek ilçeyiz. Yeter ki vatandaşlarımız istesin, her alanda kurs açmaya hazırız. Kasaplık kursu açılması ve yürütülmesinde hep yanımızda olan sayın Müftüme ve Sayın Hekimize  teşekkür ediyorum. "dedi.

Tarım ilçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi Engin bey" Çok başarılı bir kurs oldu, öğrendikleriniz çok işinize yarayacak"dedi.

Konuşmaların ardından belge almayı hak eden kursiyerlere belgeleri verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.