BEŞİKDÜZÜ’NDE YILDIRIM EVİ KÜL ETTİ

BEŞİKDÜZÜ’NDE YILDIRIM EVİ KÜL ETTİ

BEŞİKDÜZÜ’NDE YILDIRIM EVİ KÜL ETTİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
22 Mayıs 2021 Cumartesi 11:05

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesine bağlı 16 km yükseklikte bulunan  Yenicami mahallesi Kabataş mevkiinde bulunan Aziz Hasan Olgun’a ait eve dün akşam saatlerinde de Bölgemizde etkili olan olumsuz hava muhalefeti ile beraber düşen yıldırım evin bir anda tutuşmasını sağladı.

Yenicami Kabataş mevkiindeki Aziz Hasan Olgun’a ait eve Yıldırım düştüğünü gören  mahalle sakinleri yangının büyümeden söndürülmesi için vakit kaybetmeden müdahale ettiklerini belirttiler.

YANGIN BİR ANDA EVİ SARDI

Yıldırım düşmesi sonrasında amcasının evinin yandığını fark eden yeğen Ömer Olgun vakit kaybetmeden evde bulunan eşine yangın ve Jandarmaya haber vermesini söyleyerek evinin bulunduğu araziden yangın mahalline hızlı hareket ettiğini ve yangına müdahale için komşularıyla söndürme çalışmalarına katıldıklarını ancak rüzgarın da etkisiyle evi tamamen saran ateşe yaklaşmanın  mümkün olmadığını belirten Olgun Trabzon Büyükşehir İtfaiye birimine ait araçlardan Önce Beşikdüzü daha sonra Vakfıkebir yangın araçları kısa olabildiğince ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

ÇOK ŞÜKÜR CAN KAYBI YOK

Yıldırım düşmesi sonucunda Aziz Hasan Olguna ait evi alevlerin sarmasıyla ev itfaiye biriminin zamanında müdahalesiyle eve ekli beton odaya sıçramadan kontrol altına alındı. Ancak yıldırımın isabet ettiği eve tamamen içindeki eşyalarla beraber yandı. Ev sahibinin ise gün içerisinde evde olmadıklarında diğer evlerinde oldukları belirtildi.

 

BAZI MAHALLELERİMİZDE İTFAİYE MÜFREZESİ KURABİLİR.

Beşikdüzü Yenicami mahallesi Kabataş mahallesinde yıldırım düşmesi sonucunda amcasına ait evin bir anda yanmasıyla beraber konuşan Ömer Olgun aslında ben kendimi suçlu hissediyorum  bu gibi acil durumlarda lazım olur diye kendi evimin kiler kısmında büyük bir yangın tüpüm vardı. Ancak Amcamın evin yandığını görünce aracımla gidersem yol uzar diyerek arazimden giderek yangın tüpünü almak aklıma gelmedi yangın yerinde aklıma geldi bu seferde yukarıya gelmek mümkün olmadı diye sözlerine devam eden Olgun aslında bazı büyük mahallelerin bir kısmına Devletimiz tarafından yaşlanan araçların kenara ayrılması sağlanıyor. Bu gibi araçlara bir su tankı ve bir hortum takılarak bir nevi nöbetçi itfaiye müfrezesi oluşturulup ve yangın araçlarının müdahalesi yapılana kadar öncü olarak böyle bir şey olsun istiyorum dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.