Bölgemiz de  Bir İlk Gerçekleşti Bayan Kasap Belgesini Aldı

Bölgemiz de  Bir İlk Gerçekleşti Bayan Kasap Belgesini Aldı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
11 Ağustos 2020 Salı 22:22

Trabzon Beşikdüzü İlçe Müftülüğü, üç dönemdir açmış olduğu kasaplık kursunda bir ilk yaşandı.Bir Din Görevlisinin eşi kasaplık kursuna katılarak kasaplık belgesi aldı. Beşikdüzü Müftülüğü her alanda vatandaşlarımıza rehber olmaya devam ediyor. İlçe Müftüsü sayın İbrahim Kadioğlu "Diyanet İşleri Başkanlığımız, kadınların Kurban ve normal zamanlarda hayvan kesiminde gerekli yeterlilik ve şartları taşıyan kişi kadın olsun, erkek olsun kurban yani hayvan kesebilir fetvasını vermiştir.

Yıllardan beri İslam aleminde ve ülkemizde kadınların Kurban kesemeyecekleri, kestikleri hayvanların eti yenmez gibi yanlış bilgiler yani hurafeler halk arasında dolaşmaktadır. İnşallah Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu fetvasıyla kadınlar üzerinde ki bu yanlış algı kalkmış olur. Halk Eğitim Müdürlüğü desteği ile açmış olduğumuz kasaplık kursuna bir görevlimizin eşide katılmıştır. Almış olduğu eğitim sonucunda girdiği sınavı başararak kasaplık belgesini alan Nigar Başkan hanımefendiyi tebrik ediyorum. Ülkemizde bir ilk olan bu hususun diğer kadınlara örnek olabileceğine inanıyorum."dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.