CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Aydın “İlçemizin Vizyonumuza uygun Fakülte Ya Da Fakültelere Talibiz”

CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Aydın “İlçemizin Vizyonumuza uygun Fakülte Ya Da Fakültelere Talibiz”

CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Aydın “İlçemizin Vizyonumuza uygun Fakülte Ya Da Fakültelere Talibiz”
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
17 Ekim 2020 Cumartesi 18:29

Trabzon Beşikdüzü CHP İlçe teşkilatı Büyükliman Gazeteciler cemiyeti Hikmet Aksoy Lokalinde bir basın açıklaması yaptı.  İlçe Başkanı Tamer Aydın, ”ilçemizin geçmişinden gelen vizyonumuza uygun fakülte ya da fakültelere talibiz” dedi.

CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Tamer Aydın beraberinde ilçe sekreteri emekli öğretmen Ahmet Kıran ve sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı Nuran Günaçtı ile birlikte Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Hikmet Aksoy lokalinde basın açıklaması yaptı.

Başkan Aydın açıklamasında, adı Köy Enstitüsü ile anılan eğitim ilçesi Beşikdüzü’nün fakülte talepleri için bütün koşulların oluşmasına rağmen maalesef bu güne kadar alınamamıştır dedi.

Başkan Tamer Aydın, ilçeye alınması gereken Trabzon Üniversitelerine bağlı fakülte için geçmiş yıllarda yapılan girişimleri özetleyerek gelinen noktada bu gün itibariyle ilçeye hala kazandırılamayan bir fakülte olduğunu belirtti.

İlçe Başkanı Aydın, tarih 8 Ağustos 2014 KTÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada Beşikdüzü İlçesine fakülte verilmelerinin mümkün olmadığını belirterek gerekçelerini şöyle ortaya koymuşlardı. İlçelere fakülte açabilmemiz için Organize Sanayi Bölgesine yakın bir yerin olması gerekir. Ancak bu tek başına KTÜ’nün vereceği bir karar değildir.

4691 sayılı TEKNOKENT yasası gereği yönetim kurulunun da karar vermesi gerekir şeklindeki ifadelerinde dikkate aldığımızda Organize Sanayi Bölgesi olan Beşikdüzü’ne fakülte açılması olanaklı hale gelmiştir.

Adı Köy Enstitüsü ile anılan eğitim ilçesi Beşikdüzü’nün fakülte talepleri bütün koşulların oluşmasına rağmen maalesef bu güne kadar sonuç alınamamıştır.

Başkan aydın, açıklamasında devlet ve özel üniversite yönetimlerine çağrıda bulunarak, “bizler ilçemizin geçmişinden gelen vizyonumuza uygun fakülte ya da fakültelere talibiz” dedi.

Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, bizleri burada ağırlayan ve sesimizi basın olarak duyuracak olan Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve diğer basın kuruluşlarına teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi; tabi ki bizim için kamu hizmeti veren ve yöneticilik yapan insanlar için en önemli unsurlardan biridir basın.  Sizlerin aslında kurumsal hizmeti ifa ediyor olmanız özel sektör adına bu hizmeti görüyor olmanız, hem de kamu kurumlarının yürüttüğü hizmetleri duyurma vasıtasısınız.  Sizleri önemsiyor ve her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Bizde çalışmalarımızda açıklık, şeffaflık ve hesap verebilirlilik açısından bir yaklaşım içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerde çalışmalarımıza her zaman yer vererek yanımızda görmek,   birlikte çalışmayı birlikte kamuoyunu aydınlatmayı ve doğru haberi ulaştırmayı prensip olarak kabul ediyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.