Karadağ Grup İçme Suyunu Kullanmayacağız

Yaşanan kuraklık nedeniyle dere yataklarının kurumaya başladığı bölgemizde, bilinçsiz ve kaçak kullanımın yanında tarımsal sulama yapılmasının da etkisiyle pek çok mahallede su kesintileri yaşanıyor

Karadağ Grup İçme Suyunu Kullanmayacağız
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
13 Ekim 2020 Salı 19:56

Yaşanan kuraklık nedeniyle dere yataklarının kurumaya başladığı bölgemizde, bilinçsiz ve kaçak kullanımın yanında tarımsal sulama yapılmasının da etkisiyle pek çok mahallede su kesintileri yaşanıyor.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ ekipleri tankerlerle susuz kalan mahallelere su taşıyor. Beşikdüzü ilçesi Denizli Mahallesi Muhtarlığı örnek bir karar aldı. Denizli Mahallesi Muhtarı Yusuf Keleş, mahalle halkıyla birlikte sorun çözülene kadar suyu akmayan mahallelere yardımcı olmak amacıyla yeni şebeke suyu olan Karadağ Grup İçme Suyunu kullanmadan kendi kaynak suları ile süreci geçirme kararı aldılar.

Muhtar Keleş, “Susuzluğun ne demek olduğunu çok çeken bir mahalle olarak iyi biliriz. Su sorunu Büyükliman Havzası’nda da pek çok mahallemizde mevcut. Biz de komşu mahallelerimizin bu süreçten daha az etkilenmesi adına TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda mahallemize yeni kazandırılan şebeke suyumuzu kullanmama kararı aldık. Denizli Mahallesi olarak, Karadağ içme suyunu komşularımızla paylaşıp bu süreçte kendi kaynak sularımızla idare edeceğiz. Devletimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza millet adına yardımcı olmak her şeyden önce vatandaşlık ve milli görevimizdir. Gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse de TİSKİ Genel Müdürlüğümüz mahallemizin asırlık su sorununu gidermişti. Devlet her zaman 18 yaşındadır. Devletten aldık devletimize ve milletimize veriyoruz. Bizler de bu süreçte öncelikle devletimizin, Büyükşehir Belediyemiz ve TİSKİ’nin ve en önemli komşu mahalleli kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı; Büyükliman net

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.