Kızının Şehit Babasına Verdiği Son Selam Herkesi Duygulandırdı

Kızının şehit babasına verdiği selam herkesi duygulandırdı Burada şehidin kızları Elif Ezgi Demirel (17) ve Rabia rüya Demirel (12) ile eşi Nuriye Demirel ile baba Mehmet Demirel, anne Meryem Demirel ve ağabeyi Osman Demirel uzun süre gözyaşı döktü.

Kızının Şehit Babasına Verdiği Son Selam Herkesi Duygulandırdı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
05 Şubat 2021 Cuma 17:31

Kızının Şehit Babasına Verdiği Son Selam Herkesi Duygulandırdı.Suriye’de el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirilmesi sırasında şehit düşen Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinin Aşağıyenice köyünde toprağa verildi. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel’in 17 yaşındaki kızı babasına asker selamı ile helallik verdi. Şehide ailesi ve vatandaşlar haklarını gözyaşları içinde helal etti.

Suriye’de el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği sırada Dazkırı ilçesi Aşağıyenice köyü nüfusuna kayıtlı Demirel şehit düştü. Şehit Demirel’in Türk bayrağına sarılı tabutu dün gece askeri uçakla önce Denizli Çardak Havalimanına oradan da karayolu ile Dazkırı Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Öğlen saatlerinde ise şehidin naaşı helallik alınması için Aşağıyenice köyündeki baba evine getirildi. Askerlerin omuzlarında ambulanstan alınan şehidin naaşı evin önündeki katafalkta konuldu.

Kızının şehit babasına verdiği selam herkesi duygulandırdı; Burada şehidin kızları Elif Ezgi Demirel (17) ve Rabia rüya Demirel (12) ile eşi Nuriye Demirel ile baba Mehmet Demirel, anne Meryem Demirel ve ağabeyi Osman Demirel uzun süre gözyaşı döktü.  Helallik alınması sırasında şehidin 17 yaşındaki kızı Elif Ezgi’nin babasının tabutunun yanında asker selamı vererek hakkını helal etmesi ise herkesi duygulandırdı. Öte yandan, helallik alınması sırasında yürümekte zorluk çeken şehit annesi Meryem Demirel ise kadın askerlerin kollarında oğluna son görevini getirip helallik verdi.

Afyonkarahisar, şehidini son yolculuğuna uğurladı; Suriye’de el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirilmesi sırasında şehit düşen Afyonkarahisar Dazkırılı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel gözyaşları içinde toprağa verildi.



Suriye’de el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildiği sırada, Afyon Dazkırı ilçesi Aşağıyenice köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel şehit düştü. Şehit Demirel’in Türk bayrağına sarılı tabutu, Dazkırı ilçesi Aşağıyenice köyündeki baba evinde helallik alınmasının ardından cenaze töreninin yapılacağı köy camisine getirildi. Cuma namazının ardından gerçekleştirilen cenaze törenine Vali Gökmen Çiçek, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı, Jandarma Kriminal Daire Başkanı Albay Sinan Şen, kaymakamlar, belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Törende şehidin kızları Elif Ezgi Demirel (17) ve Rabia Rüya Demirel (12), eşi Nuriye Demirel, baba Mehmet Demirel, anne Meryem Demirel ve ağabeyi Osman Demirel uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin baba ve ağabeyini cenaze töreninde protokol üyeleri yalnız bırakmadı.



Protokol üyeleri şehidin ailesi ile birlikte saf tuttu; Şehidin cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı kıldırdı. Protokol üyeleri şehit ailesi ile birlikte cenazede saf tutarken, namaz öncesi konuşan Müftü Kazancı şehitliğin dinimizde çok önemli bir makam olduğunu hatırlattı. Cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre askerlerin omuzlarında taşınırken daha sonra cemaat tarafından defnedileceği köy mezarlığına götürüldü.



Şehit Demirel Tekirdağ’da patlayıcı madde imha tim komutanıydı; Ankara, Tunceli, Adıyaman, İzmir, Elazığ ve Sivas gibi çeşitli illerde görev yapan Süleyman Demirel, en son Diyarbakır’dan Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığına atanarak, burada patlayıcı madde imha tim komutanı olarak görev yaptı. Şehit Demirel ardından Tekirdağ’dan geçici görev ile Suriye’nin El Bab şehrine gitti. Demirel dün gerçekleştirilen görevde ise el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildiği sırada şehit düştü.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan şehidimizin eşi Nuriye Demirel’e Vali Gökmen Çiçek, babası Mehmet Demirel’e de İçişleri Bakanı Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy tarafından Türk Bayrağı teslim edilerek bir kez daha sabır dilekleri iletildi.

Haber Kaynağı;Afyon Haber ve Afyon Valiliği

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.