ÖĞRETMEN  TORUN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

TRABZON,; Beşikdüzü İlçesine bağlı eski adı Gancuma Kızılağaç-Çıtlaklı mahallesi sakinlerinden Merhum Gazi Hasan Çavuşun merhum Trabzon Nüfus Müdürlüğü personelinin Hasan & merhume Zülbiye Çıtlak çiftinin Trabzon Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Kadir Çıtlak 24 Kasım 2019 Öğretmenler günü öncesinde örnek bir davranış göstererek bir farkındalığa imza attı.

ÖĞRETMEN  TORUN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
24 Kasım 2019 Pazar 00:13

TRABZON,; Beşikdüzü İlçesine bağlı eski adı  Gancuma Kızılağaç-Çıtlaklı mahallesi sakinlerinden  Merhum Gazi Hasan Çavuşun  merhum Trabzon Nüfus Müdürlüğü personelinin Hasan & merhume Zülbiye Çıtlak çiftinin Trabzon Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lissi Meslek Dersi  Öğretmeni Kadir Çıtlak 24 Kasım 2019 Öğretmenler günü öncesinde örnek bir davranış gösterek bir farkındalığa imza attı.

Çıtlak; 9 Halasının Hayatta Olan 3’ünü  Dede Ocağında Ağırladı; Öğretmenler günü anısına örnek bir davranış göstererek merhum Gazi Hasan Çavuşun 9 kız, 1 erkek evlatlarından toplam 34 torun Dünyaya gelmiş, bu torunların Anneleri olan Kadir Çıtlak’ın 6 halası ebediyete intikal ederken geride kalan 3 halasını uzun yıllar sonra halaların Baba ocağı olarak bilinen torun hayatta  bulunan halalarını ve öğretmen torunları bir araya getirmeyi başardı.

Kadir Çıtlak Kimdir ?; Trabzon Beşikdüzü İlçesine bağlı Çıtlaklı mahallesinde merhum Nüfus memuru Hasan ve Merhume Zülbiye Çıtlak’ın 4 kız, 1 erkek çocuğundan birisi olan Kadir Çıtlak 17 Şubat 1968 Beşikdüzü’nde  doğdu. İlk okulu Akçiriş  köyü ilkokulunda  okudu.1979 yılında  mezun oldu daha  sonra Trabzon Cumhuriyet Ortaokulu 1983... 1yil Trabzon Lisesinde okudum. Oradan ayrılıp Endüstri meslek lisesi Makina Ressamlığı'nı 1986 da bitirdi. Aynı yıl  Sağlık Bakanlığının açtığı  Sağlık Meslek Lisesi dışarıdan tamamlama programı 1988 de tamamlamasının ardından aynı yıl Sağlık Müdürlüğünde  göreve başladı. 1990 da Verem Savaşı 9. Grup Başkanlığında görev yaptım. 1991- 1994 Arası Erzurum İbrahim Hakkı Sağlık Eğitim Enstitüsünden mezun oldu.  1994-2010 yılları arası Çarşıbaşı  Sağlık Meslek Lisesi'nde görev yaptı. Aynı yıl Malatya Üniversitesi  Sağlık Bilimleri'ni  dışarıdan bitirdi. 2010 yılından beri Trabzon Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde  Sağlık Alan Öğretmeni olarak görev yapıyor. Evli 1 kız, 1 erkek çocuk Babasıdır. Öğretmen Torunun Örnek Davranışına konu olan Dedesi Gazi Hsan Çavuş ( Çıtlak)

Balkan Harbinde Savaşırken 7 Kurşun Yarasından Birisiye Bir Ömür Yaşadı; Balkan Harbinde savaşmış 7 kurşun yarası alan o günün şartlarında tedavi gördüğü sahra hastanesinde kurşunlardan birini  çıkarılamamış olmasına karşın Bulgaristan da esir düştüğü kamplarda kara taş işinde çalışarak taş ustalığı ve ahşap oymacılığı mesleğini kavrayan fırsatını bulduğun da bir tabanca edinerek ormanlarda izini kaybettirerek  Meriç Nehrini Katana (büyük ) at ile geçerek Sakarya’ya kadar ulaşmış. Sakarya’ya geldiğinde kimliği olmadığı için asker kaçağı uygulamasıyla tekrar askere alınmış. Sakarya Meydan Savaşına katılarak bire bir cephe savaşlarında çarpışarak aradan geçen 9 yılın ardından Trabzon İline bağlı Beşikdüzü Kancuma- Kızılağaç- Çıtlaklı mahallesindeki evine dönen ‘’ Gazi Hasan Çavuş’’ Hasan Çıtlak’ı yakın akrabaları tanıyamamış.

Gazi Hasan Çavuş 9 Yıl Askerlik Yapmış; Öğretmenler günü dolayısıyla hayatta olan 9 halasından 3’ün sağ olarak buluşmasını sağlayan torun Öğretmenin Dedesi Gazi Hasan Çıtlak  Çavuş memlekete dönerek yurt yuva kurmasının ardından 9 kızı, 1 erke evladı olmuş. Geçimini askerde öğrendiği meslekle sağlayan ‘’ Hasan Çavuş’un’’ yaptığı eserler hala daha günümüze kadar gelmiş ve büyüklerimizi anlatmasına göre bir evin topraktan çatı anahtar teslimi bütün ustalığını yaparak evlatlarını büyütmüş.

Gazi Hasan Çavuş’un Ustalığı Günümüzde Yine Konuşuluyor; Gazi Hasan Çavuş köyüne döndükten sonra taş işçiliği ve ağaç oymacılığıyla beraber yaptığı kalıcı eserlerle etrafında saygın bir sanatkar olmuş. Yaptığı eserlerle anılmaya devam eden Gazi Hasan Çavuşun ilerleyen yaşlarda askerde savaş sırasında vücuduna isabet eden kurşunlardan bir tanesi de belinde olduğundan sağlık sorunları nedeniyle 1965 yılında 74 yaşında vefat etti. Merhum Gazi Hasan Çavuş (Çıtlak) 9 kız, 1 erkek evlattan 34 torunu dünyaya gelmiş, çocuklarının 6 kız, 1 erkek evladı vefat etmiş, torunlardan 6 tanesi vefat etmiş, Bu vefat eden torunlarından birisi Öğretmen, hayatta olan Öğretmen torun sayısı 10 tane: Öğretmen Torun Kadir Çıtlak bir ilke imza atarak hayatta olan Halası ve hayatta olan Öğretmen torunların bir kısmını aynı karede toplamayı başardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hava Karadeniz Topal - 4 yıl önce
Emeyi geçen herkese teşekkürler çok çok güzel olmuş okudukça okudum dedemle gurur duydum
Avatar
okan - 4 yıl önce
ahde vefa örneği, çok hoş bir durum...
Avatar
Kadir ÇITLAK - 4 yıl önce
Uzun zaman bir araya gelememişlerdi. Yüzlerindeki gülümseme ve hayir dualarini alinca ne kadar dogru bir is yaptığımı daha iyi anladim. Ya kismet bir daha bir araya gelmelerine....