Üzerimize Düşen Görevleri Yapıyoruz

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan son toplantılarında Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Projesi ve İmar Planı ile alakalı alınan kararlarla ilgili açıklamalar yaptı.

Üzerimize Düşen Görevleri Yapıyoruz
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
31 Ekim 2019 Perşembe 23:33

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan son toplantılarında Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Projesi ve İmar Planı ile alakalı alınan kararlarla ilgili açıklamalar yaptı.  

Başkan Ramis Uzun yaptığı açıklamada şunları söyledi; Ekim Ayı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarında Beşikdüzümüz için iki önemli meclis kararı alındı. Bunlardan bir tanesi Kentsel Dönüşümle ile ilgilidir. Beşikdüzü İlçe merkezimizde 21 hektarlık bir kentsel dönüşüm projesi hayat geçirilmişti. 4 etaplı bu projenin birinci etabında yeralan TOKİ Konutlarının yapımına başlanılmıştı. Biz Beşikdüzü Belediyesi olarak 0,7 hektarlık alan dışında kalan bütün alanların iptalini istedik.

Bu kararı Büyükşehir Belediyemize sunduk. Ancak Büyükşehir Belediyemizin İmar Komisyonu kanun gereği iptal edilen alanın 5 hektarlık alanın altına indirilemeyeceği bildirildi. Daha sonra TOKİ ve Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız görüşmeler sonucunda 5 hektarlık alanın dışında kalan alanların iptal edilmesi için karar alarak Büyükşehir Belediye Meclisimize intikal ettirdik. Son yapılan çalışmalarla birinci etapta olan 5,7 miktarlık bir alanın kentsel dönüşüm alanı olarak kalması 15,3 hektarlık alanın ise iptal edilmesi kararı alındı. 5,7 hektarlık alanla ilgili vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için hem Büyükşehir Belediyemizle hem de TOKİ ile gerekli görüşmeleri yapmaktayız. Bizler vatandaş mağduriyeti olmaması için gayret içerisindeyiz.

            İmar Planı ile ilgili de vatandaşlarımızın yararına önemli çalışmalar yaptık. 1/5000’lik imar planı daha önce iptal edilmişti. Bilindiği gibi imar planı yapma konusu Büyükşehir Belediyemizin yetkisindedir.  Ancak bizler daha önce yapılan 800 civarındaki itirazı ve ayrıca mahkeme kararlarını da dikkate alarak bir takım çalışmalar ve görüşmeler yaparak vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için ciddi adımlar attık. Beşikdüzü Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemizde gerek imar dairesi gerek imar komisyonu özverili çalışmalar yaptı. Bu süreçte de vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve şehrimizin önünün açılması için düzenlemeler yapıldığını inanıyorum. Yeni imar planı askıya çıkarılacak. Bizde bunu halkımıza duyuracağız. Mağdur olduğunu düşünen vatandaşlarımız itirazlarını yapabilirler. Yapılacak olan itirazları imar dairesi ve imar komisyonuna bildireceğiz. Daha sonra bu itirazlar değerlendirilerek Büyükşehir Belediye Meclisimizde son şeklini alacaktır.

             Söz verdiğimiz gibi hem kentsel dönüşüm hem de imar planı konusunu adım adım takip ettik. Verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beşikdüzümüze hayırlı olsun. Bundan sonrada vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için çalışmaya devam edeceğiz.

            Kentsel dönüşüm ve imar planı çalışmaları ile ilgili alınan kararlar dolayısıyla; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Meclisimize, Beşikdüzü Belediye Meclisimize, Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi ve İmar Komisyonuna ve emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Haber:Tuncay HACIFETTAHOĞLU

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.