ÇAYKARALI KAYMAKAMIN BABASINDAN EVLADINA SON BAKIŞ

ÇAYKARALI KAYMAKAMIN BABASINDAN EVLADINA SON BAKIŞ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
03 Nisan 2021 Cumartesi 20:48

Trabzon'un Çaykara  İlçesine bağlı Taşkıran Mahallesinden olup Aydın’ın Kuyucak ilçesinde kaymakamlık görevini yaparken dün akşam Didim ilçesi Akbük Mahallesi sahilinde ölü olarak bulunan Kaymakam Yılmaz Kurt bugün memleketi Çaykara ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kaymakam Yılmaz Kurt 45 Yaşında doğup büyüdüğü memleketine Türk Bayrağına sarılı olarak getirilen tabutuna güçlükle ayakta duran gözü yaşlı bası Hakkı Kurt evladına sarılıp koklayamadı ancak cansız bedenine son kez baktı bu acıyı tarif etmek imkansiz. Merhum Kaymakam Yılmaz Kurt 2014-2018 Yılları arasında Giresun Eynesil İlçe kaymakamlığı yapmıştı.


Şalpazarı Belediye Başkanı olan işadamı Refik Kurukız tarafından Giresun Eynesil İlçesine açmış olduğu ''Eynesil Kurukız Arçelik'' mağaza açılışında tanışmış ve kendisi ile hasbihal etme fırsatımız olmuştu mütevazi davranışlarından dolayı Eynesil de bulunduğu görev süresinde halk onu çok sevmişti buradan merhum hemşehrimiz kaymakam Yılmaz Kurt'u bir kez daha anmış olduk.

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde 17 Eylül 2018 tarihinden itibaren Kaymakamlık görevini yürüten Yılmaz Kurt’a (45), mesai saatinin ardından uzun süre haber alamayan yakınları polise ihbarda bulundu. Kaymakam Kurt’un cep telefonu sinyalini takip eden ekipler, Didim’in Akbük mahallesinde bulunan bir ormanlık alan içerisinde sinyalin sabit olduğunu tespit etti. Araçta inceleme yapan ekipler, Kaymakam Yılmaz Kurt’un kafasından tek el ateşli silahla vurularak hayatını kaybettiğini belirledi.

Evli ve üç çocuk babası olan Kaymakam Kurt’un cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işleminin ardından yakınları tarafından alınarak memleketi Trabzon’un Çaykara ilçesinde getirildi. Kaymakam Kurt için ilçedeki Taşkıran mahallesindeki Merkez Camii’nde 03 Nisan 2021 Cumartesi günü Saat 17.00 de kılınan cenaze namazına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Başkanı Murat Zorluoğlu, Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, Taka Gazetesi Genel Müdürü Zihni Ağırman,ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, babası Hakkı Kurt, yakınları ve ailesi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Kaymakam Kurt, aile kabristanlığında defnedildi

Cenaze Namazını Çaykara İlçe Müftüsü Vahit Şenocak tarafından kıldırıldı. Türk Bayrağına sarılı tabutun başında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’da kısa bir konuşma yaptı. Pandemi olmasına rağmen oldukça kalabalık cemaat oluştu Covid-19 kurallarına uygun olarak namazı ede edilerek sonsuza uğurlandı.Merhuma Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz.

Haber Kaynağı;Şalpazarıses & Çaykara gazetesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.