Estetik Zirkonyum Tedavisi

Estetik Zirkonyum Tedavisi
Trabzon Haber Tanıtım
Trabzon Haber Tanıtım
14 Kasım 2019 Perşembe 17:22

Oldukça doğal ve estetik görünen, aynı zamanda sağlam olan zirkonyum dişler, günümüzde en çok rağbet gören diş hekimliği uygulamaları arasında yer alıyor.

Alt yapı olarak, metal malzeme yerine zirkonyum malzemenin kullanıldığı zirkonyum dişler; hem ön hem de arka dişlerde kullanılabiliyor.

Ön dişlerde kullanılabilecek kadar estetik olan, sağlamlıkları sayesinde arka dişlerde de tercih edilebilen zirkonyum dişler, kişinin yaşam kalitesini de yükseltiyor.

Zirkonyum Dişlerin Avantajları: 

Zirkonyum diş kullanmanın en önemli avantajlarını aşağıdaki şekilde özetleyebilmemiz mümkün:

  • Tıpkı doğal dişler gibi görünen zirkonyum dişler, diş eti seviyesinde herhangi bir gri renkleşmeye yol açmıyor.
  • Zirkonyum dişler, alerjik reaksiyonlara neden olmuyor.
  • Metal alt yapılar kadar sağlam olan bu dişler, seramik ve lamine kaplamalara oranla daha sağlam olma özelliği taşıyor.
  • Diğer kaplama dişlere nazaran ısı iletkenliği daha az olan bir ürün olarak ön plana çıkıyor.

Veneer

Işık geçirgenliği yüksek olan veneer porselenler, gerçek dişten hiçbir şekilde ayırt edilemiyor.

Dişlerin ön yüzeylerinin yalnızca bir yaprak kalınlığı kadar inceltilmesi sonrasında dişlere yaprak kalınlığında uygulanan veneer porselenler, diş hekimleri tarafından hastanın ten rengi dikkate alınıp,  yüzüne en çok yakışacak şekilde hazırlanıyor.

En son teknoloji ile donatılmış laboratuarlarda hazırlanan dişler, profesyonel ve tecrübeli diş hekimleri tarafından hastalara uygulanıyor.

Teknolojik gelişmeler sayesinde zirkonyumla imal edilen köprü ve kronlar da en az metal destekli olanlar kadar sağlamlık arz ediyor.

Porselenlere nazaran kırılganlığı daha az olan bu dişler, metale göre bir miktar daha fazla kırılgandır. Porselen kırıklarını minimize eden zirkonyum dişler, sağlam dişlerimizle benzer bir kırılma ihtimali taşıyor. Kırıldıklarında ise ortaya çıkan hasar, kolaylıkla tamir edilebiliyor.

Kaplama altındaki diş, çürümeye başladığında ise zirkonyum düşebiliyor. Düşme durumunda öncelikle diş tedavi ediliyor ardından da kaplama yenileniyor.

Yeni kaplama da tıpkı bir öncekinde olduğu gibi kolaylıkla tamamlanıyor. Diş tedavi edildikten sonra süreç tekrar ediyor.

Zirkonyum Diş hakkında Daha Fazla Bilgi İçinhttp://www.adadent.com.tr/zirkonyum-dis

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.