TİGAD'DAN ''DİJİTAL MEDYA ÇALIŞTAYI ERZURUM'DA 

TİGAD'DAN ''DİJİTAL MEDYA ÇALIŞTAYI ERZURUM'DA 
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
06 Temmuz 2021 Salı 07:53

TİGAD Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Erzurum'da 4 gün sürecek olan ''Dijital Medya Çalıştayı'' düzenliyor. TİGAD Genel Baskanı Okan Geçgel ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ortaklaşa düzenleyecekleri Dijital Medya Çalıştayına 60 ilden gelecek olan  TİGAD Yönetim Kurulu ve TİGAD İl Temsilcilerinin katılımları ve habercilikte yer edinmiş olan önemli isimlerin konuşmacı olarak katılımlarıyla 09_10_11_12 Temmuz Günlerinde Erzurum'da  gerçekleştirilecektir.

 Çalıştay, Erzurum Belediyesi'nin katkıları ile 2 oturum şeklinde gerçekleştirilecek ve şehrin tanıtım gezileri ile sürdürülecektir. Dört gün sürecek çalıştayda günümüzde 'Dijital Medya Sorunları Ve Çözüm Önerileri'' başlıkları ele alınacaktır.
 Çeşitli etkinlikleri de kapsayan program, 12 Temmuz Günü sona erecektir.

TİGAD’dan basılı medyayı kapsayan tasarruf tedbirlerine tepki
TİGAD: Bazı basılı medya kuruluşları faaliyetlerini durdurmak zorunda kalabilir
TİGAD: Tasarruf tedbirlerinden basılı medya çıkarılmalı
İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yayımlanan "tasarruf tedbirleri" genelgesinde yer alan ve özellikle yerel medya kuruluşlarını olumsuz etkileyecek maddelerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Geçgel, “Birçok gazete ve derginin kapanması söz konusu olacaktır. Özellikle yerel ve bölgesel yayın yapan bazı medya kuruluşları faaliyetlerini durdurmak zorunda kalabilir.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; kamu kurum ve kuruluşlarınca mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan veya reklam verilmeyecek. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak. İdare faaliyetlerini tanıtmaya yönelik rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacak.
“Birçok gazete ve derginin kapanması söz konusu olacak”
TİGAD Genel Başkanı Geçgel, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tasarruf tedbirlerini önemsediklerini; ancak zor şartlarda kamu görevi yapan medya kuruluşlarını olumsuz etkileyecek maddelerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Geçgel, şu açıklamayı yaptı;
“Medya kuruluşları, kamu görevi icra ediyor. Basılı medya bu görevde baş rolde yer alıyor. Zor şartlar altında görev yapan, güncel şartların doğurduğu durumlarla mücadele eden ve pandemi gibi zor bir dönemi atlatmaya çalışan basılı medya, şimdi de kamu kurum ve kuruluşlarındaki tasarruf tedbirleri kapsamına alındı. Bu durum, ayakta kalmaya çalışan basılı medya kuruluşlarını çıkmaza itecektir. Birçok gazete ve derginin kapanması söz konusu olacaktır. Özellikle yerel ve bölgesel yayın yapan bazı medya kuruluşları faaliyetlerini durdurmak zorunda kalabilir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yetkililerini bu konuda bir çalışma yapmaya davet ediyoruz. Basılı medyanın içinde bulunduğu zor durumun tekrar ele alınmasını ve bu karardan vazgeçilmesini talep ediyoruz.”


Haber Kaynağı;Hatice Satgun
TİGAD Giresun İl Temsilcisi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.