GÜMÜŞ KAZMA OKURLARIYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Trabzon Çarşıbaşı Yavuzköy sakiniolan ve uzun yıllar boyunca Trabzon Bölge gazetelerinde çalışan ve benimde yönetim kurulu üyesi olduğum Büyükliman Gazeteciler Cemiyet Başkanı görevini sürdüren  Gazeteci Yazar Aydın Gelleci...

GÜMÜŞ KAZMA OKURLARIYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
08 Şubat 2020 Cumartesi 12:08

Trabzon Çarşıbaşı Yavuzköy sakiniolan ve uzun yıllar boyunca Trabzon Bölge gazetelerinde çalışan ve benimde yönetim kurulu üyesi olduğum Büyükliman Gazeteciler Cemiyet Başkanı görevini sürdüren  Gazeteci Yazar Aydın Gelleci 14 Aralık 2019  itibariyle yapılan imza günü ardından dur durak demeden Karadeniz'e gelmesi çalışması yapılan Tren yolu çalışmasını konu alan ''Gümüş Kazma'' kitabını okurlarına  meslek arkadaşlarına sunmaya devam ediyor.

Gazeteci yazar Aydın Gelleci Gümüş Kazma Kitabını of ziyaretinde Of Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel yaşar'a da takdim etti akabinde de Gelleci bu değrli eserden Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu'bda takdim etti.

Gümüş Kazma Kitap İçerisinde Bulunan  Çalışma Kesitleri;Gazeteci-Yazar Aydın Gelleci'nin kaleme aldığı Trabzon'un demiryolu projesinin anlatıldığı 'Gümüş Kazma' adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Ortahisar Belediyesi çok amaçlı konferans salonunda gerçekleşen tanıtım ve imza gününde konuşan Aydın Gelleci, Atatürk'ün en büyük hayalinin Trabzon limanının demiryolu ile Anadolu'ya bağlanması olduğunu belirterek, "Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demir Yolu Projesi, ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1800’lü yılların ortasında gündeme gelmesine, Cumhuriyetin ilk yıllarında TBMM’de kanunu çıkmasına ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine rağmen bugün hâlâ yapılamamıştır.

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demir Yolu Projesi gerek bölge gerekse ülke menfaatleri için ne denli hayatî olduğu gerçeği günümüzde tartışmasız kabul edilmektedir. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en gelişmiş şehri olan Trabzon’un sahip olduğu tarihî, kültürel, sosyal ve stratejik potansiyelinin hayata geçirilmesi ve Doğu Karadeniz’in geleceğe taşınmasında bu proje bir dönüm noktasıdır.Bu eseri de Trabzon’un bir an önce ‘demir yolu’ hayaline ulaşması noktasında bir katkısı olur amacıyla kaleme aldık. Eserde katkısı olan herkese teşekkür etmişti

Cümüş Kazma isimli kitap imza günü programında imza gününü ölümsüzleştirmek için Şalpazarı Ses Haber ve 61.com.tr olarak yutup kanalımıza yüklemiştik.


Etiketler; #Aydın Gelleci
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.