Of açıklarında denizde mahsur kalan balıkçılar kurtarıldı

Of'da, dün denize açılan ve teknelerinin arızalanmasıyla mahsur kalan Burak Karabina (24) ile Mehmet Ulusoy (41) geceyi denizde geçirdi. Yakınlarının ihbarıyla Sahil Güvenlik ekiplerince başlatılan arama çalışmasıyla, Karabina kıyıya ulaşmaya çalışırken yarı baygın halde, Ulusoy ise Sürmene-Araklı ilçeleri arasında teknede bulundu.

Of açıklarında denizde mahsur kalan balıkçılar kurtarıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
06 Temmuz 2019 Cumartesi 00:41

Olay, dün öğlen saatlerinde, Of açıklarında meydana geldi. Burak Karabina ile Mehmet Ulusoy, Of Limanı'ndan 'Umut Kardeşler' adlı tekneleri ile denize açıldı. Bir süre sonra teknenin arızalanmasıyla ikili, denizde mahsur kaldı. Cep telefonları bulunmayan Karabina ve Ulusoy, geceyi teknede geçirip, kurtarılmayı bekledi. İkilinin yakınlarının haber alamayınca durumu bildirmesi üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 'Saget 34' ekibince bölgede Karabina ve Ulusoy için arama çalışması başlatıldı. 

Arama çalışmaları devam ederken, sabah saatlerinde, kendisini 'usturmaca' adı verilen deniz taşıtlarının iskeleye yanaşırken çarpmaları önleyen plastiğe bağlayıp, kıyıya ulaşmaya çalışan balıkçılardan Burak Karabina, sıcak hava ve susuzluk nedeniyle yarı baygın halde ekipler tarafından bulundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı teknesine alınan balıkçı, kıyıya çıkarılıp ambulansla Of Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Denizde aramaları sürdüren ekipler, Araklı- Sürmene ilçeleri arasında denizde sürüklenen tekneye ulaştı. Balıkçı Mehmet Ulusoy da ekipler tarafından kıyıya ulaştırdı.

Öte yandan, balıkçı Burak Karabina'nın kurtarılma anı kameraya yansıdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.