Diş beyazlatma işlemi hangi yaşlarda yapılabilir?

Diş beyazlatma işlemi hangi yaşlarda yapılabilir?
Trabzon Haber Tanıtım
Trabzon Haber Tanıtım
20 Şubat 2020 Perşembe 16:39

Diş beyazlatma işlemi ağız, çene, kemik ve diş gelişimi tamamlanmış tüm bireylerde uygulanabilir. Etik olarak 18 yaş üstü bireylerde hamilelik ve lohusalık durumu söz konusu değil ise diş beyazlatma işleminin uygulanmasında bir sakınca yoktur. Ancak diş beyazlatma işlemi öncesinde diş hekimi tarafından muayene şarttır. Hekiminizin sizin için bu tedaviyi uygun görmesi ve beklentileriniz ile uyumlu bulması önemlidir.

Diş beyazlatma işlemi ne kadar sıklıkla tekrarlanabilir?

Diş beyazlatma işleminin tekrar süresi kişinin beklentilerine ve hekiminizin onayına bağlıdır. Diş ve ağız bakımınız, renklendirici etkenlerden (sigara, çay, kahve v.s.) uzak durmanız, genetik özellikleriniz diş beyazlatma işleminizi tekrarlamanızda etken rol oynar.  Diş beyazlatma işleminin hekim kontrolünde yapılan tıbbi bir süreç olduğu unutulmamalı ve hekimin bu konudaki önerilerinin dikkate alınması gerekliliği göz ardı edilmemelidir.

Evde kullandığımız macunlar diş beyazlatır mı?

Gündelik diş macunlarının içinde bulunan etken maddeler diş minesinin içine nüfus etmezler. Diş beyazlatma fiyatları kullanılan kimyasal ajanlar diş minesinin içine nüfus ederek bu bölgede bir ağartma, beyazlatma etkisi gösterir. Dolayısıyla her hangi bir macundan bu etkiyi beklemek yersiz olur. Diş beyazlığını korumaya yardımcı maddeler bakımından zengin diş macunlarını hekiminize danışarak kullanabilirsiniz.

Diş beyazlatmak için evde kullanacağımız herhangi bir materyal var mı?

Ne yazık ki hastalarımızdan bu yönde bir çok bilgi aktarımına şahit oluyoruz. Bilinçsizce evde dişlere uygulanan materyaller faydasız olduğu gibi diş ve diş etlerine de zarar vermektedir. Çamaşır suyu, deterjan gibi ağız ve diş sağlığı ile bağdaşmayacak bir çok farklı materyalin sebep olduğu diş kayıpları ve diş eti hasarlarını klinik ortamlarda gözlemlemekteyiz. Diş renginizden şikayetçi iseniz yapmanız gereken ilk şey bir diş hekimine danışmak olmalı.

Sigara diş rengine olumsuz etki eder mi?

Sadece sigara değil tüm tütün mamulleri ağız ve diş sağlığı için olumsuz etkiler yapar. Diş rengi ile ilgili olumsuz etkisi en çok göze batan tarafıdır. Sigara, nargile, puro tarzı tütün mamulleri diş renginin beyazdan sarı ve daha koyu kahverengi tonlara ulaşmasında en büyük etkenlerdendir. Bir çok hastamız bizlere sigarayı bırakma kararı ile birlikte diş beyazlatma tedavisi için başvurmaktadır. Bu tip hastalarımıza sigarasız yaşama geçtiklerinden emin olduktan sonra diş beyazlatma işlemine başvurmalarını öneriyoruz.

Marketlerde satılan diş beyazlatma ürünleri etkili olur mu?

Diş beyazlatma iddiası olan reyon tipi diş beyazlatma ürünlerinin hiç birisinin işlevi hekim tarafından gerçekleştirilecek diş beyazlatma işleminin yerini alamaz. Kaldı ki bu tip ürünlerinin içeriğinin kişiye uygunluğunun kontrolü mümkün değil ne yazık ki. İçeriği uygun olsa bile kullanımının hasta kontrolünde olması bir çok diş ve ağız sağlığı problemine davetiye çıkarmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.