200.Sis Dağı Yayla Şenligi Diğer Yayla Şenliklerine İnat Muhteşem Oldu

TRABZON:Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Mahallesi ve komşu il Giresun Sınırlarıyla ortaklaşa kullandığımız sahile en yakın ve en yüksek olan 2180 rakımlı Sis Dağı zirvesinde bu yıl 200.yayla şenlikleri kutlaması diğer yayla şenliklerini kutladığımız yağmur duman eziyetiyle karşılaşan doğa severler bu yıl Sis Dağı’nda muhteşem bir güneşle adeta zirve yaptılar.

200.Sis Dağı Yayla Şenligi Diğer Yayla Şenliklerine İnat Muhteşem Oldu
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
28 Temmuz 2019 Pazar 03:37

TRABZON:Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Mahallesi ve komşu il Giresun Sınırlarıyla ortaklaşa kullandığımız sahile en yakın ve en yüksek olan 2180 rakımlı Sis Dağı zirvesinde buyıl 200.yayla şenlikleri kutlaması diğer yayla şenliklerini kutladığımız yagmur duman eziyetiyle karşılaşan doğa severler bu yıl Sis Dağı’nda  muhteşem bir güneşle adeta zirve yaptılar.

Havanın elverişli olması ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şenliğe katılması vatandaşların ilgisini ve coşkusunu daha da artırdı.

200. Sis Dağı yayla şenliğine yaklaşık olarak 40 binin üzerinde bir katılım olurken çimenlerin üzeri ise araç görseline sahne oldu.

Karadeniz sahiline kıyı olan Çepniler yöresel elbiselerini giyerek geldikleri yayla şenliğinde adeta renk cümbüşünü yarattılar.

Zaman zaman gençler ve genç kızlar yöresel elbiseleriyle yöresel sanatçılar tarafından söylene türküler eşliğinde horon oynadılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.