''559.Kadırga Yayla Şenliği Covid19’dan Dolayı Yapılmadı ''

''559.Kadırga Yayla Şenliği Covid19’dan Dolayı Yapılmadı ''

''559.Kadırga Yayla Şenliği Covid19’dan Dolayı Yapılmadı ''
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
17 Temmuz 2020 Cuma 23:37

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından bundan 559 yıl önce atını bağladığı 1800 rakımlı yere açık cami yapılmasının ardından bu gelenek geçmişten günümüze kadar süre gelerek her geçen gün artan bir kalabalıkla coşkulu kutlamalara sahne olmaya devam ediyor Kadırga Yaylası.

Çin’in Vuhan kentinde patlak veren ve bir anda Dünyayı etkisi altına lan Koronovirüs Covit19 hastalığı  Yurdumuzda da bütün dengeleri değiştirmeye neden oldu. Her yıl artarak Temmuz ayının 2.ci ve 3.cü hafta Cumasına rastlayan 15 -20 Temmuz tarihleri arasında kutlanan Kadırga yala Şenliği bu yıl diğer yılların aksine sade bir şekilde Obalarda bulunalar tarafından 559 Kadırga yaylası Şenliğini Tarihi Açık camide sosyal mesafeli namazlarını kılarak çokluğu yerine getirdiler.

Her yıl artan bir kalabalıkla devam ederek günümüze kadar gelen Kadırga yayla şenliği teknolojinin ilerlemesiyle çığ gibi büyüyen özel Bölgesel Tv ekranlarından canlı yayınla gelemeyenlere ulaştırılması sağlanıyordu. Ancak geçtiğimiz yıl Kadırga yayla şenliğinde canlı tv yayınlarının yerini canlı sosyal medya meraklıları alarak nostaji oluşmuştu.

Kadırga Yaylasında Bulunan  Yaylacılar Yine  Yöresel Ürünlerini Pazarda Sattılar

Kadırga Yayla şenliğine katılan kalabalık halk zaman zaman yağan yağmur ve görüş mesafesini kapatan sise aldırış etmeden 1800 rakımlı yükseklikte kurulan yayla pazarından yöresel pestil, köme ve buna benzer organik ürünlerden alışverişlerini yaparlar. Yayla şenliğine katılan yöresel elbiselerinde sis aralandıkça kartpostallık görüntüleri ortaya çıkardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.