"Ağasar Kadını" Ödüllü Fotoğraf Yarışması

"Ağasar Kadını" Ödüllü Fotoğraf Yarışması
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
18 Ağustos 2020 Salı 23:32

Trabzon'un Şalpazarı Belediyesi Ağasar Kültürünün önemine dikkat çekmek için "Ağasar Kadını" isimli fotoğraf yarışması düzenliyor.



Büyükliman Gazeteciler cemiyeti lokalinin isminin yaşatılması adına merhum Onursal Başkan Hikmet Aksoy’un adının verildiğini hatırlatan Başkanı Aydın Gelleci yaptığı açıklamada; Şalpazarı Belediyesinin önemsediğimiz “Ağasar kadını” adlı fotoğraf yarışması düzenledi. Kendilerini kutluyorum ve güzel eserlerle beraber Şalpazarı’nın sesini daha gür bir şekilde duyurulmasını sağlayacak bir yarışma olmasını temenni ediyorum dedi.

Birkaç ay önce vefat eden kurucu ve onursal Başkan Hikmet Aksoy abimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Bir büyüğümüzün ayrılması Büyükliman Havzası hem de bizler için aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz diyen Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, öncelikle Şalpazarı’nın dününü, bugününü, geleceğini ve kültürüne önem veren bir anlayışımız var. Şalpazarı’nın Orta Asya'dan günümüze değerleri ve el sanatlarının, geleneklerinin/göreneklerinin günümüze hatta yarınlara taşıyacak bir dizi çalışmalar yapıyoruz. İlçemiz içerisinde bazı dokunuşlar yapıyoruz. Yeni hizmet binamızda Şalpazarı etnografya müzesi gibi bu kapsamda sanata ve bilimi birleştirmeyi önemsiyoruz. Objektif olarak resme döken bir jürinin değerlendireceği bir yarışma tertip ettik. Bu yarışmanın fikir babaları kıymetli sanat insanı Varol Uzlu ve Sayın Cemiyet Başkanı Aydın Gelleci dir. Bizlerde onların fikirlerini sizlerle beraber hayata geçirmeye çalışacağız.

30 Eylül 2020 tarihine kadar tüm katılımcılardan fotoğraflarını yarışma şartnamesinde belirtilen adrese göndermeleri gerektiğini söyleyen Başkan Kurukız, gelen fotoğraflar 6 Ekim 2020 tarihinde önemli sanat yönetmenlerimiz ve fotoğraf sanatçılarımızın da bulunduğu jüride yapılacak değerlendirme ile yarışma sonucu belirlenecek.

Yarışmanı bu gün itibariyle başladığının altını çizen Jüri üyesi Varol Uzlu, 30 Eylül tarihine kadar yarışmacılar fotoğraflarını belediyenin vebb adresine gönderilmesi gerekiyor. Yarışma şartnamesi belediyenin web sitesinde mevcut. Birinci, ikinci ve üçüncüye ödüller verileceği gibi mansiyon ödülleri de verilecek. Bunun dışında fotoğraflar belediyemizin yeni kültür sarayı'nda sergilenecek. Bu fotoğraf yarışmasının düzenlemekteki amacımız Ağasar Bölgesinin doğal güzelliklerini, insanını yapısını daha güzel bir şekilde toplumumuza ve Türk İnsanına anlatabilmek. Şalpazarı, hak ettiği yeri alamıyor. Biz bu verileri gösterip insanlara tanıtıp pandemi sürecinde insanlarımıza farklı alternatifler sunarak bölgemize çekebilmek olduğunu ayrıca bu yarışmayı her yıl düzenleyerek geleneksel hale getireceklerini belirtti. .

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.