AYI BİZİ EVİMİZE SOKMUYOR

TRABZON; Şalpazarı İlçesinde geçtiğimiz aylarda artan ayı saldırıları vatandaşları tedirgin etti. İlçemize bağlı yüksek mahallere inen ayılar, arı kovanlarına, büyük ve küçük baş hayvanlara saldırırken ekili tarım ürünlerine de zarar verdiği görüldü.Bu seferde Geyikli gücükkiriş taşdibi mezrasında ortaya çıktı yaban ayıları

AYI BİZİ EVİMİZE SOKMUYOR
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
02 Ağustos 2019 Cuma 17:37

TRABZON; Şalpazarı İlçesinde geçtiğimiz aylarda artan ayı saldırıları vatandaşları tedirgin etti. İlçemize bağlı yüksek mahallere inen ayılar, arı kovanlarına, büyük ve küçük baş hayvanlara saldırırken ekili tarım ürünlerine de zarar verdiği görüldü.Bu seferde Geyikli gücükkiriş taşdibi mezrasında ortayua çıktı yaban ayılarıDoğu Karadeniz Bölgesinde bulunan bazı illerde yapılan yaban hayatı envanter çalışması sırasında sayıları bir önceki yıllara karşın hızlı bir artış gösterdiler.

Devlet Bu Ayıya Bir Çare Bulsun

Trabzon Şalpazarı İlçesi halkı yaban hayvanı koca oğlan diye tanınan ayıyla başı bir türlü derten kurtulmuyor. Şalpazarı İlçesine bağlı Geyikli mahallesi sakinleri yaz mevsiminde kullandıkları Geyikli mahallesi gücükkiriş taşdibi mezrasında bulunan yayla evlerine son zamanlarda artan ayı saldırılarından dolayı evlerine giremiyorlar.

Cumhurbaşkanım Kurtarın Bizi Bu Ayıdan

Bir başka ayı mağduru Hacı Mustafa Dural ise hanımıyla beraber gittikleri mezrada bulunan evlerindeki manzara karşısında şaşkına dönmüşler ağlamaklı bir vaziyette anlatmalarına karşı ayı bizi evimize barkımıza sokmuyor. Geyikli mahallesi ayı mağduru biz tapulu evimize ayıdan korkumuza giremiyoruz.

Televizyon, buzdolabı ne var ne yok hepsini kırmış dökmüş zara vermeye devam ediyor bu ayıdan bizi kurtarın evimize gidemiyoruz Cumhurbaşkanımız bizi kurtarın bu ayıdan biz ve çocuklarımız korkuyla yaşamaya devam ediyor ayının yüzünden hayvanlarımızı tek başımıza otlatamıyoruz.

Ayıya Hiçbir Şeye Engel Olmuyor

Şalpazarı Geyikli mahallesi gücükkiriş taşdibi mezrasında evi bulunan bir başka ayı mağduru Mustafa Bektaş ise konuşmalarını şöyle anlatıyor.Geçtiğimiz yıllarda daha yüksek mezralarda arı kovanları ve otlak hayvanlarına zara verdiğini duymuştum ancak bana bu zamana kadara uğramammıştı. Benim de Geyikli mahalle sakinlerim gibi yazın kullandığım gücükkiriş taşdibi mezrasında bulunan Baba yadigarı evime bir ay içerisinde üç defa girdi. Ayının mezrada buluna evime her girişinde farklı farklı mekanı koruma önlemleri almama karşın ayı her gelişinde daha çok zarar vermeye başladı.

Ayıdan Korkup Tapulu Yerimizi Terk Etmeyiz

Bektaş; konuşmalarına şöyle devam ediyor burada ayı var diye yüzyıllardır mülk olarak edindiğimiz ve elimizde tapusu buluna mezra evimizide terk edecek değiliz devlet büyüklerimiz bize bir çare bulsunlar.

Silahlı Korkulukta Fayda Etmedi

Bektaş Bir ay içerisinde üç defa ziyaret ettiği mezra evinde ayının her gelişinde değişik yöntemler deneyrek onu buradan uzaklaştırmak istemiş ancak başarılı olamadığını belirti.

Kapı girişine adam şekli verilmiş korkuluk yaptım üzerine tahtadan tüfek süsü verilmiş bir tüfek ve mermi çantası şarjör yaptım.

Bazı mahalle sakinlerinin ev civarına kötü kokan maddeler konursa gelemez demesin üzerine onu da yaptım ancak ayı bizi tapulu arazimizde bulunan evimize sokmuyor ne yapacağımızı şaşırdık

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.