ÇENPİLERDEN YAŞAMI KOLAYLAŞTIRAN İCAT

Trabzon Şalpazarı Güdün mahallesi İnşaat sahibi Mustafa Diner Karadeniz Bölgesinde yaşayanlar için imkansızlık denen bir şey yoktur Biz Çepni Çocuklarıyız İmkansızlıkları yenerek hayatta kalmayı başaranlardan olarak yaşama devam ediyoruz. Şalpazarı İlçesine bağlı Güdün mahallesi sakinlerinden çocukları ailelerinin daha iyi bir yaşam sürmesi için Babadan kalan araziye ev yapmaya karar vermişler Ancak Karadeniz Bölgesinde ev ve benzeri inşaatlar uygun bir alana yapmak mümkün olmuyor.

ÇENPİLERDEN YAŞAMI KOLAYLAŞTIRAN İCAT
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
25 Mart 2020 Çarşamba 15:03

ÇENPİLERDEN YAŞAMI KOLAYLAŞTIRAN İCAT;Trabzon Şalpazarı Güdün mahallesi İnşaat sahibi Mustafa Diner Karadeniz Bölgesinde yaşayanlar için imkansızlık denen bir şey yoktur Biz Çepni Çocuklarıyız İmkansızlıkları yenerek hayatta kalmayı başaranlardan olarak yaşama devam ediyoruz. Şalpazarı İlçesine bağlı Güdün mahallesi sakinlerinden çocukları ailelerinin daha iyi bir yaşam sürmesi için Babadan kalan araziye ev yapmaya karar vermişler Ancak Karadeniz Bölgesinde ev ve benzeri inşaatlar uygun bir alana yapmak mümkün olmuyor.


Arazi Sarp ve Yol Yok;
Şalpazarı Güdün mahallesinden Mustafa Diner Babadan kalma araziye ev yapmak istemişler ancak yapmak istedikleri eve araç yolu yok Mesken sahibi Mustafa Diner 20 metre yükseklikte bulunan sarp kaya üzerine 3 katlı olarak bir ev yapmaya karar vermiş ancak İnşaat yapımı o kadar kolay olmamış. İnşaatın temelin atıldığı alan altından hazır beton pompasıyla binanın karkas dökümü yapılmış ancak inşaatın en zor olan malzeme taşınması için mesken sahibini bir sıkıntı almış başlamış düşünmeye sonunda madende vagonların yük taşıma şekli gelmiş aklına.


Raylı Sistem Misali Makarayla Malzemeyi İnşaata Çıkarıyor; Trabzon Şalpazarı Güdün mahallesi İnşaat sahibi Mustafa Diner Karadeniz Bölgesinde yaşayanlar için imkansızlık denen bir şey yoktur Biz Çepni Çocuklarıyız İmkansızlıkları yenerek hayatta kalmayı başaranlardan olarak yaşama devam ediyoruz.Kurmuş olduğumuz bu düzenekle İnşaatın bütün malzemesini bu şekilde tekerli vagonu makarayla yukarı doğru kaldırıyoruz. Mustafa ben malzemeleri buradan yüklüyorum binanın 3. katında bulunan kardeşim vagonu makarayla yukarı çekiyor zemin katta bulunan diğer kardeşim dolu vagonu alıyor boş vagonla değiştiriyor. Diğeri dolana kadar dolu vagonu tekerlekleriyle iterek boşalacak alana kadar taşıyoruz.


İlerde Eve Buradan Çıkış İçin Asansör Düşünüyorum;
İnşaat sahibi Mustafa Diner ve kardeşleri tarafından yapımına başladıkları inşaatın karkas malzemesini bu şekilde yukarı çektiklerini yollarının olmadığının evlerinin kenarında buluna arazi sahipleri de arazi azlığından yol vermediğinden ilerleyen zamanlarda bu yapmış olduğumuz düzenek yerinden evime ulaşabilmek için asansör sistemi kurmayı düşünüyorum dedi.


Etiketler; #Mustafa Diner
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.