DİYALİZ HASTASI İÇİN MAKARALI ASANSÖR YAPTIRDI

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Üzümözü Mahallesi’nden Muhammet Özen diyaliz hastası olan Amcası Ahmet Özen(78) için bina dışına makaralı asansör yaptırdılar.

DİYALİZ HASTASI İÇİN  MAKARALI ASANSÖR YAPTIRDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
19 Mart 2021 Cuma 08:28

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Üzümözü Mahallesi’nden Muhammet Özen diyaliz hastası olan Amcası Ahmet Özen(78) için bina dışına makaralı asansör yaptırdılar.

Trabzon'un Şalpazarı İlçesi Üzümözü Mahallesi’nde ikamet eden diyaliz hastası olan Amcası Ahmet Özen, merdivenden inip çıkmakta zorluk çektiği için yeğenleri tarafından bina dışına makaralı asansör sistemi kurdu.

Almanya emeklisi Ahmet Özen'in yeğeni Muhammet Özen, makaralı asansör fikrinin bir arkadaşının babasını ziyaret için gittiği Rize'de Çay taşımada o bölgede yaygın olan teleferikleri gördüğünde aklına acaba bende amcam için bunu kullanabilir miyim diyerek aklına geldi.

Sistemi incelediğini belirten ve Vakfıkebir İlçesi’nde ikamet eden Özen; Rize halkı makaralı teleferiklerle hayatı kolaylaştıracak buluşlar yaptığına tanık olduğunu ve bunların fotoğraflarını çekmesinin akabinde ilçede bulunan demir kaynak işleri esnafa bunları anlattığını o da bunlardan yola çıkarak böyle bir çalışmayı yapmış olduğunu belirtti. Köyümüzün arazimizin aynı Rize’deki gibi dağlık ve dik yamaçlı engebeli ve elverişli olmadığından hastamızın evine sağlıklı bir şekilde inip çıkması için böyle bir çalışmayı gerçekleştirdik dedi.

Asansörümüz 600 Kg Kadar Yük Çekiyor

Diyaliz hastası Almanya emeklisi olan amcası Ahmet Özen(78), 2019 yılında 76 yaşında ebediyete uğurlandı merhumun hayat arkadaşı Hayri Özen sözlerine şöyle devam ediyor. Ah evladım gençliğin kıymetini bilemedik eşim rahatsızlandı evine rahat bir şekilde inip çıkmakta güçlük çekiyordu sağ olsun yeğenim bir ziyarette görmüş bu asansörü ve buraya tasarlayarak amcasının son günlerinde evine rahat bir şekilde inip çıkmasını sağladı. Bu işleri yapan bir ustaya çalışmayı anlatmasın ardından evin zemin katında araçtan inerek asansöre binmesi ile hangi katta inecekse o kata ulaşması için balkonlardan makaralı asansörün kapısının açılacağı pencereler yapıldı. Önceleri hasta eşim için kullanıyorduk bu asansörü ancak ilerleyen yıllarda yük ve benzeri eşyaların taşınmasında da kullanmaya başladık.

Düğünlerde Halay Başıydık Şimdi Ayakta Duramıyoruz

Diyaliz hastası merhum Ahmet Özen’in hayat arkadaşı Hayriye Özen Gençliğinde yöremizin vazgeçilmezi horonlarda halay başı çeker horon oynardık ancak şimdi onlardan eser kalmadı ve evimize çıkmak için bu asansörü kullanıyoruz. Şimdi ilerlemiş yaşıma rağmen horon oynamıyorum ancak oynayan gençleri görünce de eski günlerim aklıma geliyor dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.