”Gazi Babanın Madalyası Oğluna Verildi”

Trabzon Şalpazarı Kaymakam’ı Uğur Ünsal tarafından Gazi Mehmet Oğlu Ömer Sağlam adına verilen İstiklal Madalyası Oğlu Ömer Sağlam’a takdim edildi.

”Gazi Babanın Madalyası Oğluna Verildi”
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
10 Haziran 2020 Çarşamba 21:50

Trabzon Şalpazarı Kaymakam’ı Uğur Ünsal tarafından Gazi Mehmet Oğlu Ömer Sağlam adına verilen İstiklal Madalyası Oğlu Ömer Sağlam’a takdim edildi. 1919,1922 yılları arasında gerçekleşen Kurtuluş Savaşı’nda vatanı için çeşitli cephelerde savaşan 8 şehit ve gazilerimiz tesbit edilerek İstiklal Madalya’ları mirasçılarına verilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi gazetede 24 Nisan 2020 de yayınlandı.

1919,1922 yılları arasında gerçekleşen Kurtuluş Savaşı’nda vatanı için çeşitli cephelerde savaşan 8 şehit ve gazilerimiz tesbit edilerek İstiklal Madalya’ları mirasçılarına verilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi gazetede 24 Nisan 2020 de yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, İstiklal Madalyası Kanunu’na göre Kurtuluş Savaşı’nda hizmeti tespit edilen ve “İstiklal Madalyası” verilmesi kararlaştırılan 8 şehit ve gazinin mirasçılarının isim listesinde yer alan aşağıdaki ismi taşıyan babanın oğluna  Şalpazarı İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal tarafından makamında Vakfıkebir doğumlu Şalpazarı Kireç mahallesi Nüfusuna kayıtlı Mehmet Oğlu 1309 (1893) doğumlu Gazi Er Ömer Sağlam adına verilen İstiklal Madalyasını Oğlu Ömer Sağlam’a takdim edildi.Gazi Ömer Sağlam 1961 tarihinde 68 yaşında  vefat etti ve kabri de ikamet ettiği Kireç mezarlığında bulunuyor.

Hatırlanacağı gibi Araştırmacı yazar Turan Uzun tarafından uzun bir çalışma sonucunda 2018 yılında okurların hizmetine sunulan ‘’Şalpazarı Şehit ve Gazileri Kitap’’ çalışmasında  Gazi Mehmet Oğlu Ömer Sağlam’a kitabın Kireç mahallesin bulunduğu 193. Sayfada bulabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.