Gurbette Ağasarlı Farkı

Gurbette Ağasarlı Farkı 12 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Şalpazarlılar Derneği Kültür ve Dayanışma gecesi Rattingen AHİ Location’da yapıldı. RATTİNGEN – Başkanlığını Murat Bektaş’ın yaptığı Trabzon Şalpazarlılar Derneği Kültür ve Dayanışma Derneği gurbette yaşayan Şalpazarlıları Almanya’nın Rattingen şehrinde buluşturdu.

Gurbette Ağasarlı Farkı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
27 Aralık 2019 Cuma 20:29

Gurbette Ağasarlı Farkı 12 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Şalpazarlılar Derneği Kültür ve Dayanışma gecesi Rattingen AHİ Location’da yapıldı. RATTİNGEN – Başkanlığını Murat Bektaş’ın yaptığı Trabzon Şalpazarlılar Derneği Kültür ve Dayanışma Derneği gurbette yaşayan Şalpazarlıları Almanya’nın Rattingen şehrinde buluşturdu. Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Murat Bektaş, ’’Allah bizlere nasip etti 2019 yılında tekrar aynı tarihte, aynı mekanda sizlerle buluştuk.

Bizler büyüklerimizden aldığımız derneğimizi bir adım daha ileri götürmek için emek sarf etmekteyiz. Bunu yaparken bizleri yalnız bırakmayan sizler, sponsorlarımız ve gençlerimiz gücümüze güç katıyorsunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bugün burayı doldurmanız, genç kızlarımızın yörsel kıyafetlerle horon oynamalı ne kadar doğru yolda olduğumuzun en güzel göstergesidir. Sizden aldığımız bu ilham ve güç ile daha güzel işlere imza atmayı hedefliyoruz.

Kültürümüzü Yaşatacağız; Başkan Bektaş sözlerine şöyle devam etti. Orta Asya’da Anadolu’ya oradan da Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerine dağılmış hemşehrilerimizin ve çocuklarının buluşması, tanışması, kaynaşması ve aynı dil ile konuşması bizim için çok önemlidir. Bizler Ağasar’dan gurbete göçmüş Çepni Türkleri olarak, kendimize özgü dilimizi, örf ve adetlerimiz kaybetmeden gelecek nesillere aktararak varlığımızı sürdüreceğiz. Atalarımızdan aldığımız kültürümüzü yaşayıp, yaşatıp gelecek nesillerimize aktaracağız’’

Tek Halka Horon ve Doyumsuz Eğlence; Tek halka horon ile öne çıkan Şalpazarılılar gecesinde genç kızların yöresel kıyafetlerle horon oynamaları, bitmeyen kemençe ve yöresel sanatçı geçidi sayesinde doyasıya eğlenceli geçen gecede sahne aldılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.