KORONA 3 KUŞAK ANNELERİ MUTSUZ YAPTI

Trabzon’un Şalpazarı İlçesine bağlı Akçiriş mahallesinde aynı evi paylaşan 95 yaşında Hacı Keziban Usta, 75 yaşında Nebahat Özcan ve 49 yaşındaki Hanife Özcan Şalpazarı Akçiriş mahallesinde mutlu bir yaşam sürdüren üç kuşak anneler bu yıl çağımızın amansız ölümcül kovit 19 hastalığından dolayı 65 yaş üstü olduğundan ikamet ettikleri evlerinden dışarıya çıkamıyorlar

KORONA 3 KUŞAK ANNELERİ  MUTSUZ YAPTI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
09 Mayıs 2020 Cumartesi 23:36

KORONA 3 KUŞAK ANNELERİ  MUTSUZ YAPTI

Trabzon’un Şalpazarı İlçesine bağlı Akçiriş mahallesinde aynı evi paylaşan 95 yaşında Hacı Keziban Usta, 75 yaşında Nebahat Özcan ve 49 yaşındaki Hanife Özcan Şalpazarı Akçiriş mahallesinde mutlu bir yaşam sürdüren üç kuşak anneler bu yıl çağımızın amansız ölümcül kovit 19 hastalığından dolayı 65 yaş üstü olduğundan ikamet ettikleri evlerinden dışarıya çıkamıyorlar. Buna istinaden yaşlı annelerimizin evlatları ve torunları telefonla haberleşiyorlar ancak yaşlı annelerimiz evlat ve torunlarından bu kadar uzak olarak ayrı kalmadıklarından aradaki özlem hasreti daha da artarak devam ediyor. Nedeni ise bu yaşlı annelerin evlat ve torunlarının aileye bağlılığından dolayı her hafta sonu aileyi ziyaret ederek sohbet eder yaşlı aile büyüklerin ellerini öperek hayır dualarını alırlardı.

ÜÇ KUŞAK ANNE AYNI EVİ PAYLAŞIYOR

Trabzon’un Şalpazarı İlçesi Akçiriş Mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki 7 çocuk Annesi Nebahat Özcan 4 Oğlu Öğretmen, 1 Oğlu Serbest meslek, 2 kızı hemşire, 2 gelini Öğretmen, 2 gelini hemşire, 1 damadı Öğretmen, 1 damadı Müdür, 1 gelini ev hanımı olan Nebahat Anne eşinin Dedesinin sözünü yerine getirdi.

7 yıl önce hayat arkadaşı eşi Yusuf Özcan’ı kaybeden Nebahat Usta Özcan hayat hikayesini anlatırken gözleri doldu. 1945 yılında Trabzon Vakfıkebir’de dünyaya geldiğini belirten Nebahat Özcan eşimle 1964 yılında evlendik dünyaya 5 erkek, 2 kız olmak üzere toplam 7 evlat getirdik dedi, Genç yaşta evlendirilen Nebahat  Özcan Ailenin büyüğü ve kız olması nedeniyle okula gönderilememişliğin ezikliğini yaşadığını fakat içindeki okuma azmi her geçen gün artarak devam ettiğini bu nedenle çocuklarının öğretmen ve sağlık alanlarında görev almasını istediğini ifade etti,

DEDESİNİN VASİYETİ ÜZERİNE SÖZÜNÜ TUTTU

Nebahat  Özcan’ın merhum eşi Yusuf Özcan doğumun ilk günlerinde Babasını kaybeder. Dedesi tarafından büyütülerek 16 yaşında Nebahat  Özcan ile evlendirilir. 10 günlük çocukken babasının yakalanmış olduğu hastalığın bilinememesinin okuma yazma bilmemelerinden kaynaklandığına inanırlar. Dede 10 günlük yetim kalan torunun çocuk yaşta evlendirdiği torunun eşine torunlarımı okut onları öğretmen yap, Doktor yap ve hastalara derman çare olsunlar diye söyler. Öğretmenler yetiştir onlarda öğrencilerin yetişmesini sağlasın bilgisiz kalmasınlar hastalıklara çare bulsunlar vasiyetini verdi.

ONLAR HİÇ BÜYÜMEYEN BEBEK

Özcan; evlatlarım her zaman sürprizler yaparak bazen kendileri gelirler, bazen hediyelerini gönderirler dedi Nebahat Anne özel günleri hiç unutmazlar her zaman ararlar. Evlatlarım diye söylemiyorum 7 evladım, 5 gelinim. 2 damadım ve 15 torunum onlar bana Allahın bir lütfüdür. Çocuklarım ve gelinlerimle aramda güçlü bir sevgi bağı var. Bir Anne için evlat sevgisi her şeyin üstünde geliyor. Onlar hiç büyümeyen bir bebek gibiler benim gözümde diyen Nebahat Usta Özcan bütün Annelerimizin Anneler gününü kutlar ellerinden öperim dedi.

ÜÇ KUŞAK ANNE AYNI  EVİ  PAYLAŞIYOR

Trabzon Şalpazarı İlçesi Akçiriş mahallesinde bir evde üç kuşak Anne bir arada yaşıyor.Şalpazarı Akçiriş mahallesinde kızı Nebahat ile kalan 95 yaşındaki 4 erkek. 2 kız çocuk Annesi 43 torun sahibi Hacı Keziban Usta, Özcan ailesinin evinde beraberce mutlu bir şekilde yaşıyor. Trabzon Şalpazarı Akçiriş mahallesinde aynı evi paylaşan üç annenin en küçüğü 49 yaşındaki Hanife Özcan 75 yaşındaki Nebehat Özcan’ın büyük gelini 2 evladıyla 3 anne aynı çatı altında mutlu bir yaşam sürüp gidiyorlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.