''Koronavirüs nedeniyle Çamlıca Mahallesi’nde 3 ev karantinaya alındı''

''Koronavirüs nedeniyle Çamlıca Mahallesi’nde 3 ev karantinaya alındı''
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
10 Temmuz 2020 Cuma 16:44

Trabzon Şalpazarı İlçesi’nde geçen Pazar günü İstanbul’dan bir kişinin yüksek ateş şikayetiyle ortaya çıkan koronavirüs vakasında test sonucu pozitif çıkan kişilerin sayısı 18’e yükseldi.Şalpazarı Kaymakamlığı, İstanbul’dan gelen kişinin Çamlıca Mahallesi’ndeki yakınlarında Covid-19 görülmesi nedeniyle bu kişilerin yaşadığı 3 evin karantinaya alındığını duyurdu. Kaymakamlığın sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklamada, Çamlıca Mahallesi’nin tamamının karantinaya alınmadığı, sadece koronavirüs vakası görülen kişilerin oturduğu 3 evin karantina altına alındığı belirtildi.

Şalpazarı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun söz konusu açıklaması şöyle;

“İlçemiz Çamlıca Mahallesi’nde ortaya çıkan Covid-19 vakalarıyla ilgili medyada çıkan, “tüm mahallelerin karantina altına alındığı” haberleri asılsız olup sadece virüsün ortaya çıktığı evlerin bulunduğu bölge karantina altındadır.

Test sonucu pozitif çıkan 18 vatandaşımız hastanelerde tedavi altına alınmış olup, pozitif vakalar ile yakın temasta bulunan vatandaşlarımız karantina altına alınan evlerde gözlem altında tutulmaktadır. Test sonucu negatif çıkan 63 vatandaşımız ise 14 gün süre ile evlerinde takibimiz altındadır.

Özellikle Çamlıca Mahallesi ve civar mahallelerde yaşayan tüm vatandaşlarımızın maske, sosyal mesafe ve diğer tüm tedbirlere uymalarını, söz konusu tedbirlere uyulmadığı takdirde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’inci maddesi gereğince idari para cezası ile cezalandırılacağı; saygıyla duyurulur”

kaynak;Yeni Şalpazarı Gazetesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.