MİS Ekibi Kurukız İle Şalpazarı Tarihi Tanıtımına Hayran Kaldı

MİS Ekibi Kurukız İle Şalpazarı Tarihi Tanıtımına Hayran Kaldı; Trabzon’un Şalpazarı Belediye Başkanı Cumhur İttifak Belediye Başkan adayı Refik Kurukız İlçesinin tanıtımına büyük katkı sunacağını belirttiği kısa adı MİS olarak okunan Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası üyesi Belediye Başkanları genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı Şalpazarı Belediye başkanının ev sahipliği 27-30 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

MİS Ekibi Kurukız İle Şalpazarı Tarihi Tanıtımına Hayran Kaldı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
30 Haziran 2021 Çarşamba 08:05

MİS Ekibi Kurukız İle Şalpazarı Tarihi Tanıtımına Hayran Kaldı; Trabzon’un Şalpazarı Belediye Başkanı Cumhur İttifak Belediye Başkan adayı Refik Kurukız İlçesinin tanıtımına büyük katkı sunacağını belirttiği kısa adı MİS olarak okunan Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası üyesi Belediye Başkanları genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı Şalpazarı Belediye başkanının ev sahipliği 27-30 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Şalpazarı’nda yapılacak olan MİS Toplantısına ev sahipliği yapacak olan Başkan Kurukız katılımcılara birer Trabzonspor forması, yöresel damak tadımızı simgeleyen Ağasar Balı, yine Şalpazarı yöresel el sanatlarını simgeleyen Ağasar kıyafetini andıran yöresel Bebek gibi hediyelerin bulunduğu hediye çantası takdiminde bulundu.

Yurdumuzun 20 İlinden Katılım Sağlandı; Şalpazarı’nda yapılan MİS Toplantısına Yurdumuz genelinden Kastamonu, Samsun, Kırşehir, Bartın, Konya, Yozgat, Bilecik, Çorum, Burdur, Mersin, Adana, Denizli, Gaziantep, Manisa, Sivas, Kars, Kırıkkale, Karaman , Giresun, Gümüşhane olmak üzere Yurdumuzun 20 İlinden katılım sağlandı.

Şalpazarı belediye başkanlığı tarafından organize edilen MİS Toplantısına Şalpazarı İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım da eşlik ettiler.

Kurukız’dan MİS Ekibine Ağasar Görsel Tanıtım Şovu; Yurdumuzun 20 değişik İlleri başta olmak üzere bu illerin İlçelerindeki Belediye Başkan, yardımcıları, idari amirleri gibi yoğun bir katılımın sağlandığı Şalpazarı MİS Toplantı buluşmasına ev sahipliği yapan ve 27-30 Haziran tarihleri arasındaki programı doya doya İlçesinin gönüllü Turizm elçisi olarak konuklarıyla tek tek ilgilendi.

İlçede Görsel Karşılama; Ev sahibi olan Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız MİS Ekibini İlçe meydanında karşılayarak ilçede yaptığı hizmetleri anlatarak ilçe turu akabinde Mustafa Demir caddesi üzerinden yeni Belediye Binası önünde ekibi karşılayan Şalpazarı’nın yöresel ekibi ve aralarında AK Parti Şalpazarı Kadın kolları Başkanı Emine Ataların da bulunduğu çiçekli karşılama yapıldı.

Kurukız MİS Ekibine Toplu Tanıtımda Bulundu; Kurukız Şalpazarı’nı ziyaret eden MİS ekibine Belediye binasında hazır bekleyen Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Üyeleri ve Belediye personel tanıtımı görevleri hakkında bilgi verirken Şehzadeler Şehri İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in isminden ve İlçeye yaptığı başarılı hizmetlerinden de sık sık bahsetti.

Bütün Katılımcılar Bina ve Çevresine Hayran Kaldılar; MİS Ekibi olarak Kurukız tarafından Şalpazarı’nda ağırlanan MİS Ekibi Kurukız tarafından İlçeye küçük ama bir o kadar da yerli dokunuşlarla güzel görsel oluşumuna imza atan Kurukız’ın çalışmalarını yerinde izleyen arkadaşları Başkan Kurukız’a senin Belediye önüne yapmayı düşündüğün Göl neresi diye sormaları üzerine Kurukız da onlara projenin yapılacağı alnı tanıttı.

Makam Tarihi Kalabalığa Tanık Oldu; Şalpazarı Yeni Belediye Başkanlığı Binası belki de uzun zaman hafızalardan silinmeyecek böyle büyük bir Başkan ve idarecilerin toplu ziyaretine tanık olarak arşivlerdeki yerini almış oldu.

Başkan Makamında Hizmetlerini Anlattı; Cumhur İttifakı Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Şalpazarı’nda bulunan MİS ekibine tarihi bir kalabalığın önünde Belediye Başkanlığı odasında yaptığı hizmetlerinden bahsetti.

Toplantı Bölümüne Çıkıldı; Şalpazarı Belediye Başkanı tarafından organize edilen ve 3 gün boyunca Trabzon’da bulunacak olan MİS ekibinin çalışma ve durum değerlendirmesi öncesinde oturma düzeni sağlanan bölümde bütün katılımcıların isimlerinin yazıldığı Trabzonspor formasının bulunduğu koltuklara oturan misafirlerin Başkan Kurukız tarafından kendilerine hazırlanan hediye paketi masalarına bırakılmış akabinde de ikramlarını da  masa düzeninde hazır olarak yerleştirildi.

Basına Kapalı Toplantı Kısmına Geçildi; Şalpazarı’nda 27-30 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan MİS ekip toplantısı Başkan Kurukız’ın misafirlerin ağırlandığı toplantı salonunda Şalpazarı’na yaptığı hizmetlerin ve yapmayı düşündüğünün geniş detayının görsel sunumlar nezdinde anlatımları yapıldı. Daha sonra Basına kapalı bir çalışma takvimi düzenlenmesin ardından Şalpazarı İlçe merkezi programı diğer programların uygulamasıyla İlçeden ayrıldılar.

MİS Ekibi Güne Başkan Baltayı Ziyaret İle Başladı; Mahalli İdareler ve İşverenler sendikası MİS genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı Belediye Başkanlarının katılımıyla Vakfıkebir de konaklama yerinden Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında Mahalli İdareler ve İşverenler Sendikası MİS Başkanı Cemal Akın yönetim Kurlu üyeleri ev sahibi konumunda bulunan Başkan Kurukız ile beraber ziyaret ederek yorucu bir çalışma takvimine başlangıç yaptılar.

Yöresel El Sanatları ve Dokuma Tanıtımında Bulunuldu; Şalpazarı Belediye başkanı Refik Kurukız tarafından program  sunucusu Sayvançatak Dernek Başkanı Erol Yanık’ın mahallesi olan Sayvançatak mahallesinde yöresel el sanatları dokumalarını yapanların yaptıkları ürünlerin yapılışı ve görsel sunumun yerinde inceleyen misafirler yörenin mimari yapısını içinde bulunduran doğal oksijen deposu altındaki sunuma ve el sanatlarına hayran kaldılar.

 Bölgede Misafirler İki Mevsimi Yaşadılar; Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız tarafından organize edilen toplantı bölümü aşırı sıcak ve nemin bulunduğu konaklama yeri Vakfıkebir de başlayarak biraz daha serin Şalpazarı ziyareti ve buradaki yorucu hızlı çalışma takvimimin ardından Sayvançatak mahallesindeki yöresel el sanatları tanıtımının yapıldı oksijen deposunda serinleyen misafirler buradan da Sis Dağı Programına devam ettiler.

Sis Dağı  Üvezli Alanda Kır Pikniği Kahvaltısı Yapıldı; Şalpazarı Belediye Başkanı refik Kurukız tarafından İlçesinde İlçe tarihinin en büyük Belediye Başkanları ve idari buluşmasına sağlayan ve ev sahibi olarak onlara misafirlerinin en iyi bir şekilde ağırlanarak buradan gidecekleri yerlere güzel anılarla gitmelerini sağlamak için Çepni diyarı Şalpazarı’nın tanıtılması için yaptığı çalışmalar dahilinde Karadeniz Bölgesinin Sahile en yakın ve en yüksek 2182 rakımlı olan adına efsaneler yazılmış, Türküler derlenmiş manilere ve evlerimize film olarak konuk olmuş her yıl artan coşkuyla temmuz ayının 3.cü haftasında geleneksel Yayla şenliği yaptığımız Sis dağı Yaylası eteklerinde bulunan Üvezli alan piknik yerinde misafirlere yöreye ait damak tadı yemek ikramları otantik bir sunum eşliğinde yapıldı.

Olmazsa Olmaz Yayla Göçü Yapıldı; Ev sahibi Kurukız Tarafından misafirlere Sis Dağı Üvezli alanda yöresel damak tadının ardından yöresel olarak koyu  İneklerden olmak üzere yaylaya çıkılışın minyatürünü yaparak yaylaya giderken yöresel elbiselerini giyen bayandan sırtına sepetini alan sepetinin içerisine yolda yemesi için konulan azınlık dediğimiz kahvaltılıkları yayla göçleri için hareket edilen küçük ve büyük baş hayvanlar süslenerek yaylaya uğurlanma programına misafirler hayran kaldıklarını kendilerini böyle kısa zaman diliminde rüyalar alemin demi olduklarını anlayamadıklarını belirttiler.

Emeği Geçenlere teşekkürler; Şalpazarı’nda dolu dolu bir gün yaşayan Yurdumuz genelinden 20 İl ve bunlara bağlı İlçelerden gelen misafirler kısa zamanda bütün bunların gerçekleşmesini sağlayan bu organizede büyük emeği olan Başta Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve sunum  ile hizmet yapan personele katılımcılar teşekkür ettiler.

Haber Kaynağı Gösterilmeden Alıntı Yapılamaz/RTÜK TARAFINDAN DENETİMİ YAPILILIYOR. ŞALPAZARI SES… SİZİN SESİNİZ.www.salpazari61.com 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na uygun olarak yayınlanmaktadır,

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.