Şalpazarı İçin Yeni Bir Eser Daha

Trabzon Şalpazarı Kemençe ve Yöresel Ses Sanatçıları 10 Yıllık Çalışma Sonunda Kitaplaştı.

Şalpazarı İçin Yeni  Bir Eser Daha
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
05 Mart 2020 Perşembe 22:21

Trabzon Şalpazarı Kemençe ve Yöresel Ses Sanatçıları 10 Yıllık Çalışma Sonunda Kitaplaştı.

Trabzon Beşikdüzü'lü araştırmacı yazar Turan Uzun tarafından Türkiye de bir ilk olarak Büyükliman'a bağlı Şalpazarı İlçesinin Şehit ve Gazileri kitabını 2018 yılında okurlarıyla buluşturmuş ve  yaptığı çalışma Dünya Üniversitelerinde yardımcı kitap olarak yer almıştı. Yazar Uzun yine ilklere imza atarak Büyükliman Bölgesinde bulunan Şalpazarı İlçesinin Kemençe ve Ses Sanatçıları olarak 10 yıl boyunca Trabzon, İstanbul, Samsun, Kocaeli, Adapazarı, illerine bir zat giderek buralarda bulunan Kemençe ve ses sanatçılarıyla yaptığı söyleşileri kayıt altına almasıyla beraber ''Şalpazarı Kemençe ve Yöresel Ses Sanatçıları'' kitabını tamamladığını belirten araştırmacı yazar Turan Uzun  260 sayfalık bu eserde 94 kemençe sanatçısı, 29 Ses sanatçısı, 6 Davulcu, 5 Zurnacı, 6 Şiir ve söz yazarının bulunduğu bu eser okuyucularıyla buluşuyor

Turan Uzun'u Tanıyalım; Trabzon ili Beşikdüzü ilçesi Anbarlı Mahallesi’nde, Ektaroğlu sülalesinden Mehmet Uzun oğlu Tevfik Uzun’un ve Kutluca Mahallesi (Hublu /Kanlıkiraz köyü)’nden Delimehmetoğulları (Gıli) sülalesinden Hasan Demirci kızı Saadet Uzun’un dokuz evladının en büyüğüdür. (Nüfus kaydına göre) 02.02.1958 Vakfıkebir doğumludur. Trabzon Ticaret Lisesi mezunu ve Eğitim Fakültesinden terktir. Yirmi yıl kadar amatör ve profesyonel futbol oynadı.1979 yılında çalışmaya başladığı İstanbul Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğünden 2008 yılında emekli oldu. İstanbul Futbol Saha Komiserleri Derneğinde Saha Komiserliği yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında (STK) görev aldı. Ayrıca Şalpazarı Dernekler Federasyonu (ŞALFED) Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu üyeliği yaptı.

Aynı federasyonun çıkardığı Ağasar-Kültür Araştırma dergisinin birçok sayısı için özel fotoğraflar çekti ve saha araştırmaları yaptı. Şalpazarı / Ağasar yöresine ait araştırma çalışmaları devam etmektedir. Bundan önce yayınlanmış eseri,“Trabzon Şalpazarı Şehit ve Gazileri” (15.01.2018)’dir. Halen İstanbul Anadolu yakasında ikamet etmekte olup evli ve bir erkek çocuk babasıdır.


Etiketler; #Turan Uzun
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.