Şalpazarı Kaymakamlığından Yaylacılara Uyarı

Trabzon Şalpazarı Kaymakamlığı tarafından yayla evlerinde ve yerleşim yerlerinden uzakta yazlık olarak kullanılan evlerde, gıda ve yaşam malzemesi bırakılmaması konusunda uyarı yapıldı.

Şalpazarı Kaymakamlığından Yaylacılara Uyarı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
04 Kasım 2020 Çarşamba 19:46

Terör örgütünün Karadeniz’e sızma girişimlerini engellemek, aç kalan teröristlerin yiyecek bulmak için yerleşim yerlerine inmesi nedeni ile vatandaşlara uyarı yapıldı. Şalpazarı Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, devletin aldığı tedbirler ve yaptığı yoğun operasyonlar sonucunda, bölücü terör örgütünün bitme noktasına geldiği belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

1. Güvenlik güçleri tarafından, ülkemizin toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye yönelik eylem ve saldırılarda bulunan PKK terör örgütüyle etkin bir şekilde mücadeleye kararlıkla devam edilmektedir.

2. Sorumluluk bölgemizin coğrafi özellikleri sebebiyle, yaylalarda tarım ve hayvancılık faaliyetleri vatandaşlarımız tarafından yaygın bir şekilde yürütülmekte, bu nedenle bir çok yayla evi kullanılmaktadır. Kış aylarının başlaması ile birlikte bu yayla evlerinin kullanımına son verilerek bahar aylarına kadar kullanılmamakta, ancak bahar döneminde yeniden kullanılacak olması nedeniyle bu evlerde çeşitli yaşamsal erzak malzemeler bırakılmaktadır.

3. Vatandaşlar tarafından bırakılan bu erzak malzemelerin terör örgütü mensuplarınca kullanılabileceği ve hırsızlık yapılabileceği değerlendirildiğinden, oba ve yaylalarda herhangi bir malzeme bırakılmaması hususu,

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.