Şalpazarı'nda Geleceğe Fidan Dikildi

“Geleceğe nefes projesi” kapsamımda ülkemiz genelinde bugün saat 11.11’de 2023 noktada 11 milyon fidan dikimi yapıldı

Şalpazarı'nda Geleceğe Fidan Dikildi
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
12 Kasım 2019 Salı 07:12

“Geleceğe nefes projesi” kapsamımda ülkemiz genelinde olduğu gibi Şalpazarı'nda da saat 11.11’de 2023 noktada 11 milyon fidan dikimi yapıldı.

İlçe protokolü fidan dikimini için Şıhkıranı Bal Ormanı’nda gerçekleştirildi. Kaymakam Uğur Ünsal Belediye Başkanı Refik Kurukız  daire amirleri fidan dikim törenine katılarak öğrencilerle birlikte fidan dikti. Dikim sırasında Şalpazarı İlçemiz genelinde bulunan İlkokul Orta ve Lise öğrencilerinin toprakla buluşmalarındaki heyecanları görülmeye değerdi..

İlçemiz Kaymakamı Uğur Ünsal’ın Açıklaması; Şalpazarı Kaymakam Uğur Ünsal Geleceğe Nefes Projesi kapsamında yaptığı özel açıklamada; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım 2019 günü ağaçlandırma bayramı olarak ilan edildi.

Bundan sonra her 11 Kasım’da vatandaşlarımızın katılımıyla ağaçlandırma seferberliği yapılacak. Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla; “Geleceğe Nefes Kampanyası” ile Türkiye Genelinde saat 11.11′ de 11 milyon adet fidan toprak ile buluştu.

Bu gün Şalpazarı İlçemiz Şıhkıranı Bal Ormaında 5 bin fidan toprakla buluştu.Tüm vatandaş ve öğrencilerimize kampanyaya katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu bilinçle ağaçlandırma seferberliğine sahip çıkmalarını bekliyoruz dedi.

Yurt genelinde olduğu gibi Şalpazarı İlçemizde de  11 Kasım 2019’da saat 11.11’de ülkenin 2023 noktada daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakmak için Dünya Rekoruna koşuştu. Edindiğimiz bilgilere göre bu rekor denemesi ülke 13 milyonu aşmış durumda.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.