ŞALPAZARI'NDA MEHMETÇİKLER İÇİN KUR-AN'I KERİM OKUNUP DUA EDİLDİ

Şalpazarı Belediyesi tarafından organize edilen Barış Pınarı Harekatında bulunan Askerlerimiz için Şalpazarı İlçe Merkezinde bulunan Hürriyet Meydanında Cuma namazı öncesinde Kur-an'ı Kerim okunup Kurban kesiminin ardında Mehmetçiklerimiz için Dua yapıldı. Geçtiğimiz Çarşamba günü akşam saatlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından akşam saatlerinde Barış Pınar Hareketinin başladığını duyurmuştu.

ŞALPAZARI'NDA MEHMETÇİKLER İÇİN KUR-AN'I KERİM OKUNUP DUA EDİLDİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
12 Ekim 2019 Cumartesi 11:40

Şalpazarı Belediyesi tarafından organize edilen Barış Pınarı Harekatında bulunan Askerlerimiz için Şalpazarı İlçeMerkezinde bulunan Hürriyet Meydanında Cuma namazı öncesinde Kur-an'ı Kerim okunup Kurban kesiminin ardında Mehmetçiklerimiz için Dua yapıldı. Geçtiğimiz Çarşamba günü akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından akşam saatlerinde Barış Pınar Hareketinin başladığını duyurmuştu.

Kur-an’ı Kerim Okundu

Bugün Şalpazarı Belediyesi tarafından organize edilen Hürriyet meydanında Şalpazarı İlçe Müftüsü Hacı Hüseyin Fettahoğlu ve Müftülüğe bağlı Din görevlileri tarafın Kur-an okundu. Proğramı İlçede bulunan vatandaşlarında Cuma namazı öncesi olmasından dolayı katılım yüksek oldu.

Başkan Kurukız Konuştu

Kuran okunmasın ardından Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız bir konuşma yaptı.Başkan Kurukız konuşmasına sayın Kaymakamım,çok kıymetli hocalarım kahraman ordumuzun kıymetli mensupları,emniyet güçlerimizin kıymetli mensupları,gazilerimiz, kıymetli Şalpazarılılar.

Devletimizin 40 yıldır süregeldiği terörle mücadelesinin sonucunda Güneydoğu sınırımızda güvenlik koridoru oluşturmak için Suriyeye giren Ordumuzun bu harekatını rabbim muzaffer eylesin diyoruz.ordumuzun erinden en rütbelisine kadar ayaklarına taş değmesin diyorum.Şalpazarı belediyesi olarak Kahranman ordumuza bağışlanmak üzere bir kurban kesip kan akıtmak istedik.Bu anlamda keseceğimiz kurbanı rabbim kabul eylesin diyoruz. Kırk yıldır verilen mücadelede onbinlerce şehidimiz gazimiz ve 50 milyar doların üzerinde bir gücümüz heba olmuştur.

Kaymakam Öztürk Konuştu

Şalpazarı Kaymakamlığına vekalet bakan Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk Barış Pınarı Hareketine ilişkin uzun bir konuşma yaptı. Şalpazarı Kaymakamlığına vekaleten bakan Kaymakam Öztürrkün konuşmasına rabbim Ordumuzun hiçbir neferinin ayağına taş değdirmesin.Onları kazadan beladan uzak tutsun.hocalarımızın okuduğu bizimde eşlik ettiğimiz duaları Şalpazarı'ndan onlara gönderiyoruz.Başkomutanımız ve hazırda bulunan ordumuz terör örgütüne hak ettiği dersi vermek için bir barış harekatı düzenledi.Tarihte hiçbir zaman Türk Milleti savaş istememiştir.Elbetteki bizde savaş istemiyoruz ama sınırın diğer yanında oradaki otorite boşluğundan yararlanarak benim Yurduma zarar verirsen bedelini misliyle ödersin. Biz devamlı barıştan yanayız. Ve örnek olan bir Milletiz. Savaş istemiyoruz diyenler bu Ülke şehit verdiğinde de savaş istemiyoruz deseler.

Ayrıca Türkiye'nin terör belasını def etmek için meşru müdefa hakkını kullanmak için yapmış olduğu bu harekat nedeniyle bir çok dünya ülkesinden de ses geldi.ve bu sayede kimin dost kimin düşman olduğunu gördük. Türkiyeye yapma diyenlerin hepsi terör örgütünü beşleyen ülkelerdir.karşımızda bize zarar vermek isteyenlerden oluşan bir örgüt var. Ben kürtleri tanıdım onlar vatanına milletine bağlı insanlar.Bu sözde örgüt benim oradaki kardeşlerimi temsil eden bir örgüt değil. Ve Şalpazarı halkı buradan haykırıyor . bu milletin birliğini ve bütünlüğünü bozamayacaklar. Başta başkomutanımız olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize ve Milli Suriye ordusuna hürmetlerimi ve dualarımı iletiyorum.   

Allah yar ve yardımcıları olsun rabbim onlarla olsun.ayaklarına taş değmesin.Hepimizin duası onlarla.Belediye başkanımıza teşekkür ederek hepinize hürmetlerimi sunuyorum.

Kurban Kesildi Dua Yapıldı

Barış Pınarı Hareketine destek için Kurba kesildi.Kesilen Kurbanın kanı Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından askerlerin alınlarına sürülmesin ardın İlçe Müftüsü Hacı Hüseyin Fettahoğlu tarafından dua okunarak amin yapılmasın ardından program sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.