SARAL, BAŞKAN KURUKIZ’I ZİYARET ETTİ

Trabzon Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral ve beraberindeki personellerle birlikte, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı makamında ziyaret ettiler.

SARAL, BAŞKAN KURUKIZ’I ZİYARET ETTİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
26 Mayıs 2021 Çarşamba 22:16

Trabzon Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral ve beraberindeki personellerle birlikte, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı makamında ziyaret ettiler.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Sosyal Hizmet Merkezi tarafından uygulamaya konulan Aile Sosyal Destek Programı(ASDEP)'nın tanıtımı ve Şalpazarı ilçesinde ve Büyükliman bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

“İNSANI YAŞAT Kİ! DEVLET YAŞASIN” ANLAYIŞI İLE ÇALIŞIYORUZ

Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral kurum olarak yaptıkları faaliyetler hakkında yaptığı küçük değerlendirmede şunları söyledi. Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi olarak Büyükliman havzasındaki Vakfıkebir, Beşikdüzü, Şalpazarı, Çarşıbaşı ve Tonya ilçeleri olmak üzere 5 ilçede faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.  Sosyal Hizmet Merkezi olarak faaliyetlerimiz kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve dezavantajlı bireylere hizmetler başta olmak üzere; sağlıklı aile yapısını kapsayan aile eğitimleri verilmektedir dedi. Müdür Saral, “Bakanlığımızın arz odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hizmet alanımızda ulaşılmadık aile bırakmamaya gayret gösteriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve gönüllü vatandaşların yardımıyla bölgemizde kimsesizlerin kimi olmaya her zamankinden daha istekli ve azimliyiz. Ulaşılmadık bir kimsesiz, tutulmadık bir el bırakmama gayreti içerisindeyiz. Hizmet alanımızda bulunan Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Şalpazarı ve Tonya ilçelerimizde COVİD-19 salgını süresince gerekli tedbirleri alarak hizmetlerimize hiçbir aksaklığa yer vermeden sürdürüyoruz. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nicel değil nitelikli çalışmalarla hizmet verme gayreti içerisindeyiz. “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.” Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Müdür Saral şu ifadelere yer verdi.

“VAKFIKEBİR SOSOYAL HİZMET MERKEZİNİN FAALİYETLERİ”

Bakanlığımız aileyi temel alan, insan odaklı ve hak temelli hizmet anlayışını benimsemiştir. Çocuk, kadın, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilerimize yönelik sosyal politikaları “aile temelli” olarak belirlemeye ve uygulamaya gayret etmektedir.  Sosyal Hizmet Merkezleri; koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin bir arada sunulduğu merkezlerdir.  Çocukların ihmal ve istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konulardaki ihbarları değerlendirmek, acil durumları ilgili kurumlara bildirmek amacıyla kurulan "Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı" 24 saat boyunca hizmet vermektedir.

“SOSYAL EKONOMİK DESTEK HİZMETİ”

Yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere çocuklarını yanında bakımına imkan sağlanması amacıyla kaynakların yeterliliği ölçüsünde yapılan ekonomik destek hizmeti ile ailelere yapılacak psiko-sosyal destek hizmeti olan sosyal hizmet desteğini kapsamaktadır.

“AİLE SOSYAL DESTEK PROGRAMI”

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. 

“ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ” (Evde Bakım Yardımı)

Ağır engelli olduğu belgelendirilenlerden; günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde yerine getirememe nedeniyle hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olduğu belirlenen kişilerin bakım sorumluluğunu üstlenerek; engelliye belirlenmiş standartlarda bakım yapan akraba veya yasal temsilcisine her ay düzenli olarak ödenen yardımı içerir.

“KORUNMAYA MUHTAÇ OLAN ÇOCUK”

Bakım gözetim, gelişim ve güvenliği risk altına girmiş, ebeveynlerinin veya bir yetişkinin koruma ve himayesin-den mahrum, ihmal veya istismara uğramış veya uğrama ihmali olan, suç mağduru veya suça sürüklenen çocuklardır. Mevcut sosyal koşulları nedeni ile bakımı, gözetimi, gelişimi ve güvenliği risk altında olduğu tespit edilen çocuklar hakkında çocuk mahkemesi veya çocuk mahkemesi sıfatı  ile ilgili mahkemeler-ce 5395 sayılı çocuk koruma kanunu kapsamında tanımlı koruyucu ve önleyici  tedbirlere hükmedilir.

“DOĞUM YARDIMI”

15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğmak üzere, her canlı doğum için annelere maddi katkı sağlanır. Bu hizmet yararlanmak için yeni doğanın nüfus tescilinin yapılmış olması ve merkezimizde çocuğun 1. Derece yakınlarınındın biri tarafından doldurulup imzalanacak form ile başvuru yapılması gerekmektedir. 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğan çocuklar, doğum yardımından yararlanamaz ancak annenin belirtilen tarihten sonraki doğumu için sıralamayı belirler. Doğum yardımı başvuruyu takip eden ay içerisinde formda belirtilen adrese en yakın PTT şubesinden anne adına tahakkuk ettirilir.

Haber Kaynağı; Büyükliman Postası

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.