TRABZONSPOR HASTASI HACI HASAN USTA TOPRAĞA VERİLDİ

TRABZONSPOR HASTASI HACI HASAN USTA TOPRAĞA VERİLDİ

TRABZONSPOR HASTASI HACI  HASAN USTA TOPRAĞA VERİLDİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
05 Haziran 2021 Cumartesi 09:01

Trabzon Şalpazarı İlçemize bağlı Akçiriş mahallesinde İlçemiz eski bakır ustası ve Almanya emeklisi Şalpazarı Eğitim Kültür ve  Turizm  Derneği Başkan Yardımcısı Ali Usta’nın  amcası Hacı Hasan Usta Akçiriş mahallesi merkez cami avlusunda kılınan cenaze namazın ardından aynı yerde bulunan asri mezarlıkta ebediyete uğurlandı.

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Akçiriş mahallesi sakinlerinden olan ve Büyükliman Bölgesinde Arzuhalcilik yapan ve Şalpazarı İlçemizde bir nevi Nüfus müdür gibi çalışan merhum Katip Veysel olarak  tanınan Veysel Usta’nın 4 erkek 1 kız evladından birisi olan ailenin 2. Evladı Hacı Hasan Usta uzun zamandır sağlık sorunlarıyla mücadelesine tedavi gördüğü Trabzonda bir özel hastanede yenik düşmesinin ardından ikamet ettiği Akçiriş mahallesinde koronavirüs önlemlerine riayet edilerek kılınan cenaze namazın akabinde aynı yerde bulunan asri mezarlıkta ebediyete uğurlandı.

Akçiriş Bir Neşe Kaynağını Yitirdi.

Ebediyete uğurladığımız Akçiriş mahallesi sakini Hacı Hasan Usta’nın yaşamını anlatmayacağız ancak bazı hafızalarımızda kalanları siz değerli dostlarımızla paylaşmak istedik. Hasan Hacı’nın evi Akçiriş mahallesi Cami yanında olduğundan bu civarda yapılan hayırlarda emeği olan birisidir. İlçe merkezinde de Bakır el sanatları ustası olarak çalışır ve her evde bir eser bırakır.

Trabzonspor Hastasıydı

Yukarıda da yazılarımızda belirttiğimiz gibi bizler Trabzonsporlu doğar Trabzonsporlu ölenlerdenizdir diye bir söz vardır tamda bu Hacı Hasan Usta içinde geçerlidir. Almanya da çalışır emekli olur. Baba toprağına yerleşir. Zaman buldukça Trabzonspor maçlarına gider derken Maçlar Televizyondan  canlı yayınlanmaya başlanınca Hacı Hasan Usta Amcamız buna daha çok sevinir ancak bu yayınlanan maçları izlemek mümkün olmaz.

Trabzonspor Maçı Anısını Bana Anlatır

Akçiriş mahallesinde bulunan Camiye Cuma namazı idrak etmek için gittim ve Cuma çıkışında yine Trabzonspor’u masaya yatırdık  deyim yerindeyse Takımı astık kestik en sonunda dağıldık. Evime hareket edeceğim Torunum sana bir şey soracağım ben bu Trabzonspor Maçlarını  bir yerden izlemeye başladım ancak kimseye anlatamıyorum acaba bu nasıl oluyor dedi. Merhum hacı hasan amcamızın anlattığı ve  ‘’20 Eylül 1993’te test yayınına  başlayan 11 Kasım 1993’te normal yayına geçen ve Eylül 2000’de futbol yayınına başlamış olan ve ilerleyen zamanlarda da kapanan  Televizyon’un Trabzonspor maçlarını Avni Akerdeki görüntüyü İstanbul merkeze aktaran logosuz görüntü linkini yakalamış ve bu düzen rayına oturana kadar izlemiş ancak birisi beni duyar da bana ceza yazar diye korktuğundan kimseye anlatamadığını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.