150 YILLIK TARİHİ KÖPRÜ YER DEĞİŞTİRDİ

150 YILLIK TARİHİ KÖPRÜ YER DEĞİŞTİRDİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
07 Ağustos 2020 Cuma 20:26

Trabzon’un Tonya'daki tarihi Samana Köprüsü yeni yerine taşındı... Beşikdüzü-İskenderli arasında yapılan yeni yolun faaliyete geçmesinin ardından atıl duruma düşen tarihi Samana Köprüsü, İskenderli Mahallesi Kavazlı Küme Evleri Mevkii'ne Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun bir şekilde taşındı.

Yaklaşık 150 senelik olduğu düşünülen tarihi köprü koruma altına alınırken, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, "Karayolu güzergahı üzerinde kalan tarihi Samana Köprüsü zarar görmesin diye bulunduğu İskenderli Mahallesi Atatürk Küme Evleri Mevkiinden, Kavazlı Küme Evlerine aslına uygun bir şekilde taşındı. Samana köprüsüne sahip çıkmak, tarihi mirasımıza sahip çıkmaktır. Bizler tarihimizle gurur duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan bu çalışma yöre halkında da sevinç yarattı. İskenderli Mahallesi Muhtarı Ahmet Bektaş, "Çocukluğumuzdan beri bildiğimiz bir köprü. Yolun yapılması ile yok olacaktı. Taşınması tarihi kimliğimiz açısından çok iyi oldu emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Turalı Mahallesi Muhtarı Muhammet Öztürk de köprünün tarihi geçmişini hatırlatarak, "Çok güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkürler." diye konuştu.

Haber Kaynağı;Tonyanın Sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.