Cumhurbaşkanı Erdoğan Foleya Mountain Resort Otel’in Açılışını Yaptı

TRABZON; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da gerçekleştireceği programlar kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve işadamı Atilla Ataman tarafından yapılan Karadeniz Bölgesinin ilk dağ konseptli resort oteli olacak olan Foleya Mountain Resort Turizm Tesisleri’nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Foleya Mountain Resort Otel’in Açılışını Yaptı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
25 Ağustos 2019 Pazar 22:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan Foleya Mountain Resort Otel’in Açılışını Yaptı

TRABZON; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da gerçekleştireceği programlar kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve işadamı Atilla Ataman tarafından yapılan Karadeniz Bölgesinin ilk dağ konseptli resort oteli olacak olan Foleya Mountain Resort Turizm Tesisleri’nin açılışını yaptı.

TRABZON; Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Karakaya mahallesi sakinlerinden merhum Tahsildar Hacı Mehmet Ataman’ın İşadamı olu Atila Ataman tarafından dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sülayman Soylu ve beraberindeki heyetin de hazır olduğu 05.Haziran 2016 günü Foleya Mountain Resort Turizm Tesisleri’nin temeli atılarak 3 yıl 2 aylık zaman diliminde muhteşem bir eser yapılmasın ardından 25 Ağustos 2019 Pazar günü Trabzon ziyaretlerinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erikbeli Yaylası’nda İşadamı Atilla Ataman ve eşi Suna Kepoğlu Ataman tarafından inşa ettirilen turizm tesisini hizmete açtı.Trabzon’un Tonya ilçesi Erikbeli Yaylası’ndaki tesisin açılışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MGK Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ,Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kuruklız olmak üzere Bölge genelinden çok sayıda Belediye Başkanları hazır bulundular. ve daha bir çok isim katıldı.

İşadamı Atila Ataman İkinci Uzungöl Olacak Demişti

İşletme sahibi Atila Ataman 5 Haziran 2016 tarihinde tesisinin temel atma konuşmasında ben şuna iyi inanıyorum burası Trabzon’un ikinci Uzungölü olacak. Bu Konuşmasının İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu o dönem Çalışma ve Sosoyal Güvenlik Bakanı olarak tesis temel atma töreninde bulunmuştu. İşadamı Ataman temel atma töreninde yapılacak olan konaklama hakkında yaptığı bilgiler arasında konaklanacak oda sayısının 120 ve 130 olacağını belirtmişti ancak tesis yapılmasının ardından bazı değişikliklere gidilerek bu sayı 200 rakamına kadar çıkartıldı

İşadamı Ataman Cumhurbaşkanı’na Tesisi Gezdirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, bölgedeki yayla turizmine önemli katkılar sağlayacak olan tesisin yapılması için cesaretli girişiminden dolayı İşadamı Atilla Ataman ve eşi Suna Kepoğlu Ataman‘ı tebrik etti.

Trabzon’a böyle bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşayan İşadamı Atilla Atamandaha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve misafirlere Foleya Mountain Resort Otel’i gezdirdi.

Erikbeli Foleya; ormanın içinde muhteşem manzarasıyla ve doğayla iç içe huzurlu konaklama tesisleriyle Trabzon’un yayla turizmindeki en önemli yatırımı olma özelliği taşıyor

A tipi mesire alanı olan tesis, yaklaşık 200 yatak kapasiteli, içerisinde kafeterya, çok amaçlı toplantı salonları, 600 metrekare restaurant ve seyir terası helikopter pisti, macera parkı, yakın mesafe bir bölgede amatör kayak pisti. Ayrıca çim kayağı pisti, 3,5 km’lik yürüyüş ve spor parkurundan oluşuyor. Ayrıca tesislerde içme suyu ile meşhur yayla suyunun şebeke ve kullanım suyu kullanılacak.

Bu tesiste kullanılan malzemelerin doğal malzeme olup çift yüzlü 50 cm kalınlığında kara taş duvardan yapılmış, 60 metrekarelik çift katlı binalardan oluşan bir butik otel sistemi kurulmaktadır. İçerisinde kır kahvesi ve kır lokantası mevcuttur. Bu tesis komple bir turizm projesinin parçasıdır.

Önemli turizm destinasyonu merkezi ve tam bir doğa cenneti olan Foleya Mountain Resort Tonya’ya büyük katkı sağlayacak. Yerli yabancı turistlere hizmet verecek.

Tonya’dan Erikbeline Cumhurbaşkanına Sevgi İzdihamı Yaşandı

Erikbelindeki Ataman Ailesinin Otel açılışına katılmak için Trabzon genelinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı taşıyan helekopter Tonya ilçe stadına inmesin ardından Erikbeli yaylasına kadar olan karayolunu kullanan Erdoğan’a halk sevgi seliyle karşılayarak onunla aynı foto karesinde yer almak için yarıştılar. Akabinde de yol boyunca Reis onları kırmayarak onların verdikleri hediyeleri alarak onları mutlu kıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.