CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ, TONYA'YA HELİKOPTER PİSTİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Ağustos tarihinde Foleya Mountian Resort Otel’in açılışını gerçekleştirmek üzere geldiği Tonya’da söz verdiği helikopter pistinin ihalesi gerçekleştirildi. Erdoğan’ın talimat üzerine harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı, Erikbeli Yaylası’na helikopter pisti yapılması konusunda çalışmalarına daha start vermişti. Bakanlık tarafından uygun yer bulunması, fiziki ve teknik araştırmalar tamamladıktan sonra 15 Kasım tarihinde onayı verilen helikopter pisti ihalesi, kanunda deprem, sel, yangın gibi olağanüstü durumlar için öngörülen 21b-Pazarlık Usulüyle 19 Kasım tarihinde gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ, TONYA'YA HELİKOPTER PİSTİ GELDİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
22 Ocak 2020 Çarşamba 21:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Ağustos tarihinde Foleya Mountian Resort Otel’in açılışını gerçekleştirmek üzere geldiği Tonya’da söz verdiği helikopter pistinin ihalesi gerçekleştirildi.Erdoğan’ın talimat üzerine harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı, Erikbeli Yaylası’na helikopter pisti yapılması konusunda çalışmalarına daha start vermişti.

Bakanlık tarafından uygun yer bulunması, fiziki ve teknik araştırmalar tamamladıktan sonra 15 Kasım tarihinde onayı verilen helikopter pisti ihalesi, kanunda deprem, sel, yangın gibi olağanüstü durumlar için öngörülen 21b-Pazarlık Usulüyle 19 Kasım tarihinde gerçekleştirildi.

Yaklaşık maliyeti 4 milyon 236 bin TL olarak belirlenen ihaleyi 4 milyon 98 bin TL'ye Aliyazıcıoğlu İnşaat kazandı. Yapılacak helikopter pisti bölgenin ormanlık alan olması nedeniyle muhtemel orman yangınlarına müdahalede ve son yıllarda Karadeniz bölgesine sızmaya çalışan PKK terör örgütüyle etkin mücadelede aktif olarak kullanılacağı öğrenildi.

Ayrıca helikopter pisti ulaşımı kolaylaştıracağından ilçe turizmine de hareketlilik kazandıracak.Helikopter pistinin, işadamı Atilla Ataman tarafından Tonya Erikbeli Yaylası’nda 5 bin ilave ağaç dikilerek doğaya uyumlu bir şekilde Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılan ve 25 yıllığına kiralanan Foleya Mountain Resort Otel’in bulunduğu bölgedeki turizm açısından lokomotif görevi görecek.

kaynak;http://www.tonyaninsozu.net/

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.