GÖNÜLLÜ OLARAK AZERBAYCAN’A GİTMEK İSTİYOR

GÖNÜLLÜ OLARAK AZERBAYCAN’A GİTMEK İSTİYOR
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
03 Ekim 2020 Cumartesi 00:27

Dr. Topcu, Azerbaycan’a gitmek için başvurdu.Daha önce Tonya Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Dr. Kadir Murat Topcu, Sağlık Bakanlığına sunulmak üzere Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne verdiği dilekçede, “Azerbaycan Ordusunun, işgal edilmiş topraklarını kurtarmak amacıyla yaptığı operasyonlara katılmak için gönüllüyüm.” Dedi

“2016 yılında terör örgütü PKK ile yapılan hendek operasyonlarına gönüllü gidip 2 hafta Cizre'de hastane acilinde çalıştım. Bu yıl Suriye’de Cerablus ve Münbiç arasında bulunan Al-Hadirah üs bölgesinde gönüllü gidip 2.5 ay çalıştım. Yani hem acil tecrübem var hem de savaş ortamlarının ağır psikolojik şartlarını yaşadım.” diyen Dr. Topcu, dilekçesinde şöyle dedi:

“Azerbaycan Ordusunun, işgal edilmiş topraklarını kurtarmak amacıyla yaptığı operasyonlara katılmak için gönüllüyüm. En uçtaki askeri birliklerin yanında olup onlara sağlık hizmeti vermek tercihimdir. Ancak yetkililerin uygun göreceği her yerde her işi yapabilirim.

Sabahleyin CİMER'e, öğleden sonra da Sağlık Müdürlüğüne başvuru yaparak Azerbaycan'a hiç bir ücret talebi olmadan gönüllü olarak gitmek için başvuru yaptığını belirten Dr. Kadir Murat Topcu halen Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapıyor.

Dr. Topcu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Can Azerbaycan'a destek olmak için tüm sağlıkçı arkadaşları gönüllü olarak başvuru yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Yaklaşık 2 aylık iznim var. Tamamını alıp Azeri kardeşlerimize destek amaçlı kullanabilirim. Sınır kapısından Azeri yetkililerce alınmak üzere istenirse kendi imkânlarım ile karadan veya havayolu ile gidebilirim. Yapmayı istediğim bu çalışmayla ilgili Türkiye Cumhuriyeti veya Azerbaycan Cumhuriyetinden herhangi bir ücret istemiyorum.

Haber Kaynağı;Tonya Haber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayhan - 3 yıl önce
Azerbeycana savaşmak için kardeşlerinin yanına gitmek istiyorum uç çocugum var devletine milletime emanet ediyorum