TONYA GÜNEŞTEN ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR

TONYA GÜNEŞTEN ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
14 Ekim 2020 Çarşamba 22:15

Belediyenin elektrik giderlerini mahsup etmek amacıyla, gün ışığından elektrik üretecek olan Tonya Belediyesi’nde enerji santralinin çalışmaları son sürat devam ediyor. Melikşah Mahallesi’nde 16 dönümlük bir alanda yapılan Güneş Enerji Tarlası için İller Bankası’ndan 6,5 milyon lira kredi alan Tonya Belediyesi, enerji tarlası tamamlandığında ayda 70 ile 90 bin liralık elektrik üretilecek. 31 Ekim’de tamamlanacak olan enerji santrali ile belediyenin elektrik giderleri mahsup edilecek, arta kalan elektrik ise AKSA’ya satılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, “Tonya Belediyemizin gelir artırıcı projelere ihtiyacı var. Belediyemizin elektriğini üreteceğiz. Bu sayede elektrik giderimizi mahsup edeceğiz. Güneş Enerji Tarlası projesi, belediyemiz gelirlerini arttıracak ve hizmette elini güçlendirecektir. Güneş ışığından ziyade gün ışığı ile çalışan bir sistem. 31 Ekim’e kadar bu çalışmayı tamamlayarak Tonya’mıza sunmayı hedefliyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde ve özellikle kredi temininde büyük desteğini gördüğümüz AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Salih Cora ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ilçem adına şükranlarımı sunarım.” dedi.

Öte yandan 1030 tane enerji panelinin bulunacağı Güneş Enerji Santrali için geçtiğimiz günlerde bekçi alımı gerçekleşmişti.

Haber Kaynağı;Tonyanın Sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.