TONYA MYO KAPILARINI ÖĞRENCİLERE AÇACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR

TONYA MYO KAPILARINI ÖĞRENCİLERE AÇACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
18 Ağustos 2021 Çarşamba 22:03

Üniversiteye gidecek öğrenciler için YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, ikinci adım olan tercih dönemi başladı. 5 Ağustos 2021 Perşembe günü itibari ile başlayan tercih işlemleri, 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 23.59'a kadar sürecek. Tercih işlemlerini gerçekleştirirken ince eleyip sık dokuyan öğrenciler için Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, önemli bir tercih noktası olmaktadır.


Son yıllarda gösterdiği atılımlar, yaptığı akademik ve sosyal faaliyetler ile adından sıkça söz ettiren, açılmasına onay verilen 3 yeni program ile birlikte toplamda 7 programa ulaşan ve son pandemi döneminde yaptığı webinar etkinlikleri ile süreci oldukça verimli geçiren Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, üniversite tercihi yapacak öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. 


Konu ile alakalı konuşan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN; “Uzun ve yorucu geçen üniversite sınavına hazırlık süreci sonunda, öğrencilerimizin geleceklerine yönelik alacakları en önemli kararlardan birisi olan üniversite tercihleri ve bu tercih dönemi oldukça önemlidir. Bu bağlamda Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, öğrencilerimiz için önemli bir tercih ve fırsat noktası olacaktır. 


Biliyorsunuz ki Yüksekokulumuz sağlık bilimleri tabanlı programların yer aldığı bir okuldur. YÖK tarafından açılmasına onay verilen programlar ile birlikte toplam 7 programımız bulunmaktadır. Yeni açılan programlarımızın öğrenci alım süreçleri ile alakalı çalışmalarımız devam etmekte olup, şuanda öğrenci alımı yapılan 4 programımız bulunmaktadır. Bu programlar; “İlk ve Acil Yardım Programı”, “Fizyoterapi Programı”, “Yaşlı Bakımı Programı” ve “Evde Hasta Bakımı Programı”dır.  Programlarımızda görev yapan alanında uzman deneyimli akademik kadromuz, yeterli fiziki donanımımız ve tüm bunların yanında, sunduğumuz uygulamalı eğitimlerimiz, mesleki gelişim aktivitelerimiz, akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizle birlikte öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz. 


Yüksekokulumuzun fiziki imkanlarından bahsetmek gerekirse, 5 adet tam donanımlı sınıf, 1 adet bilgisayar laboratuvarı - okuma salonu, 1 adet uygulama laboratuvarı, 1 adet fizyoterapi ve iş ve uğraşı laboratuvarı, 100 kişilik konferans salonu ve kantin/yemekhane mevcuttur. Ayrıca yüksekokulumuzda eğitim amaçlı kullanılmak üzere donanımlı 1 adet simülasyon eğitim aracı bulunmaktadır” dedi.


Öğrencilerin barınma konusuna da değinen Müdür ÜN, “Yüksekokulumuzda öğrenim gören kız öğrencilerimiz için Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 165 kişilik KYK Kız Öğrenci Yurdu, erkek öğrencilerimiz için de Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 58 kişilik KYK Erkek Öğrenci Yurdu mevcuttur ve öğrencilerimizin barınma noktasında hiçbir problemi bulunmamaktadır.” dedi.


Son olarak da üniversite tercihi yapacak olan adaylara seslenen Müdür ÜN; “Sevgili öğrenciler, uzun ve yorucu geçen üniversite sınavına hazırlık süreci sonunda, geleceğinizi belirlemeye yönelik en önemli kararı vereceğiniz tercih döneminde Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, sizler için önemli bir tercih noktası olacaktır.


Bu vesileyle yeşilin tüm tonlarını barındıran doğal yapısı, temiz havası, serin yaylaları, şenlikleri, sıcak ve misafirperver insanı ile adından sıkça söz ettiren güzel ilçemiz Tonya’ya ülkemizin dört bir tarafından siz değerli öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.