TONYALI HAFIZ KUR’AN YARIŞMASINDA

Trabzon Tonya’nın Turalı Mahallesi’nden Murat Öztürk TRT’de yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda dördüncü oldu.

TONYALI HAFIZ KUR’AN YARIŞMASINDA
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
26 Nisan 2020 Pazar 22:17

Trabzon Tonya’nın Turalı Mahallesi’nden Murat Öztürk TRT’de yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda dördüncü oldu.

Aynı zamanda Bursa’da Yedi Renkli Çınar Okulları’nda Din Kültürü öğretmenliği yapan Öztürk katıldığı yarışmadaki Kur’an tilaveti ile hem jüriden, hem stüdyodaki seyircilerden hem de ekran başında izleyenlerden alkış aldı.

Yarışmada Kasa Suresi’nin 83-87. ayetlerini tilavet eden Öztürk, yarışmanın jürileri Osman Egin’den 94, Dr. Mehmet Ali Sarı’dan 90, Halil Necipoğlu’ndan, 90 ve seyirci hocalarından da 86 puan aldı.

Toplam 360 puan alan Öztürk yarışmayı dördüncü olarak tamamladı.

Uzun yıllar Turalı Camii'nin İmam Hatip'i olarak görev yapan Halit Öztürk Hoca'nın torunu olan Murat Öztürk yaşadığı deneyimi anlatırken, “Herkes bir yarışmaya katılmak ister. Ben de bu yarışmaya katılmayı arzu etmiştim. İçimde hep katılma isteği vardı. Hem öğrencilerimizi teşvik etmek hem de rol model olmak için bu deneyimi yaşamak istedim. Yarışmaya 1500 kişi arasından seçildim. Aslında yarışma günü çok hasta idim. Ama yine de katıldım. O deneyimi ve ortamı teneffüs etmek çok güzeldi. Önümüzdeki yıl tekrar başvuracağım” dedi.

kaynak;Tonyanın sözü 


Etiketler; #Murat Öztürk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.