Trabzon Tonya Meslek Yüksek Okulu’na 3 yeni program daha verilerek, bölüm sayısı 7’e çıkartıldı.

Trabzon Tonya Meslek Yüksek Okulu’na 3 yeni program daha verilerek, bölüm sayısı 7’e çıkartıldı.Son yıllarda gösterdiği atılımlarından, yaptığı etkinlik ve sosyal faaliyetlerden adından sıkça söz ettiren Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’ndan bir güzel haber daha geldi.

Trabzon Tonya Meslek Yüksek Okulu’na 3 yeni program daha verilerek, bölüm sayısı 7’e çıkartıldı.
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
13 Şubat 2021 Cumartesi 19:43

Tonya Meslek Yüksekokulu bünyesine 3 yeni program açma talebi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı. Buna göre; Meslek Yüksekokul bünyesine Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı ve Çocuk Gelişimi Programı açıldı. Yeni açılan 3 program ile birlikte Tonya Meslek Yüksekokulu’nun program sayını 7’ye yükselmiş oldu. 

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN; “Tonya Meslek Yüksekokulu olarak, mevcut 4 programımızla eğitim-öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Meslek Yüksekokulumuzu daha da geliştirmek ve Üniversitemizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yeni bölüm/program açma konusunda Yüksekokul Yönetimi olarak yaklaşık 3 ay yoğun bir çalışma yürüttük. Çalışmalarımızın neticesinde Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı’nın, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı’nın ve Çocuk Gelişimi Programı’nın açılmasının uygun olacağını düşündük. İlgili çalışmaları hızlıca tamamladıktan ve konu Üniversitemiz Senato’sunda görüşüldükten sonra, dosya YÖK’e gönderildi. YÖK’te yapılan değerlendirmeler neticesinde, olumlu cevap geldi ve mevcut program sayımız 7’ye yükselmiş oldu. Meslek Yüksekokulumuzun gelişimi noktasında büyük önem arz eden bu karar, bizleri ziyadesiyle mutlu etti. 

Bu vesileyle; Meslek Yüksekokulumuz bünyesine kazandırılan 3 yeni programın öğrencilerimize, Tonyamıza ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu önemli kararın alınmasında Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU Hocamız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Kaynağı;Tonya Haber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.