Başkan Zorluoğlu’dan Engellilere Müjde

Başkan Zorluoğlu’dan Engellilere Müjde
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
18 Haziran 2020 Perşembe 08:02

Göreve başladığı günden itibaren engellilere yönelik çalışmalara hassasiyetle yaklaşan Başkan Zorluoğlu, engelli derneklerinin temsilcileri ile sık sık bir araya gelerek sıkıntılarını ve taleplerini dinliyor. Başkan Zorluoğlu, seçim vaatleri arasında yer alan ve Konaklar Mahallesi’nde bulunan binada kuruluş çalışmaları devam eden Engelsiz Yaşam Merkezi’nde neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerini almak üzere engelli derneklerinin temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi. Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili bilgilerin aktarıldığı toplantıda, engellilerin görüşleri ve istekleri değerlendirilmek üzere tek tek not alındı.

Ortak Akılla Hareket Edeceğiz

Engelli dernekleri ile istişare içerisinde olmaya özel önem verdiğini belirten Başkan Zorluoğlu “Göreve geldiğimiz günden itibaren engelli kardeşlerimiz için neler yapabiliriz, sorunlarınızı nasıl çözebiliriz noktasında sizin görüşleriniz doğrultusunda yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Sorunu sizler yaşadığınız için çözümü de en iyi sizlerin ortaya koyacağınıza inanıyoruz. Bu iş birliğimiz artarak devam edecek. Sizlerle zaman zaman bir araya geleceğiz ve neler yaptık ve neler yapabiliriz konusunda ortak akılla hareket etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Müstakil Daire Başkanlığı Oluşturduk

Engellilere yönelik güzel haberlerini de sıralayan Başkan Zorluoğlu “Öncelikle kurumsal yapımızı geliştiriyoruz. Engellilerle ilgili bir daire başkanlığının altında bir şubenin içerisinde bir personelin idare ettiği kurumsal yapımızı değiştirdik. Müstakil bir Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kurduk ve bu daire başkanlığı altında müstakil bir Engelliler Şube Müdürlüğü kurduk. İnşallah ilerleyen yıllarda ihtiyaç halinde engellilerle ilgili bir daire başkanlığı da gündemimizdedir. Geldiğimiz aşamada Büyükşehir Belediyesinde engellilerimizin meseleleri ile doğrudan ilgilenen bir şube müdürü ve ekibi sizlerin hizmetindedir. Trabzon’umuzu sizler için daha yaşanabilir bir hale getireceğiz” dedi. 

Engelli Araçları İçin Tamir Atölyesi Kurduk

Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz aylarda engellilere yönelik düzenlediği çalıştayda belirtilen sorunların raporlaştırıldığı ve hepsi üzerinde çalışıldığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Ortopedik engelli kardeşlerimizin bizden uzun zamandır eksikliğini hissettikleri bir talebi oldu. Araçlarımızı tamir edecek bir atölyemiz yok demişlerdi. Hemen inisiyatif aldım ve Trabzon Barosu’nun ilerisinde engellilerin de rahat ulaşacağı bir noktada atölyemizi tamamladık. Fiziki yapısı tamam. Kısa süre içerisinde atölyemizi hizmete açacağız” diye konuştu. 

Tüm Hizmetlerimizde Engellilerimizi Düşünüyoruz

Tüm daire başkanlarına çalışmalarında engellileri ön planda tutarak hareket etmeleri noktasında uyarılarda bulunduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Yaptığımız tüm hizmetlerde engellilerin de maksimum ölçüde yararlanabilmesi anlayışıyla çalışıyoruz. Bir yol, kaldırım, bina yapıyorsak engelli kardeşimiz buradan nasıl en iyi şekilde yararlanabilir, nasıl buralarda gezebilir perspektifiyle hareket ediyoruz. Bu bir zihniyet dönüşümüdür. Trabzon’u huzur bulduğunuz, tüm hizmetlerden en iyi şartlarda yararlandığınız bir şehir haline getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Ayasofya Ve Havalimanı Üst Geçidine Asansör Yapıyoruz

Trabzon’un coğrafi yapısı gereği engelliler için zor bir şehir olduğunu da vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Bu bizi yıldırmayacak. Görev süremiz içerisinde şehrimizi sizler için arkamızdan dua edilecek şekilde dizayn etmek istiyoruz. Ve bütçemizden hatırı sayılır bir fedakarlık yapıyoruz. Şu anki haliyle üst geçitlerden engellilerin yararlanması imkansız. Bazı üst geçitlerden başlayarak engelliler için asansör sistemini hayata geçiriyoruz. İlk örneğini Ayasofya’daki üst geçitte sağlıyoruz. Yine Havalimanı’ndaki üst geçitte projemiz devam ediyor. İkisiyle başlamış olacağız. Ama her yıl yenilerini ilave ederek Trabzon’da engellilerimizin üst geçitlerden daha rahat yararlanmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yapmazsam Benden Hesabını Sorun

Trabzon sinyalizasyon sistemini özellikle görme engelliler için sesli hale getireceklerini de belirten Başkan Zorluoğlu “Sesli trafik lambaları özellikle görme engelli kardeşlerimiz için hayati öneme haiz bir konu. Bu konuda ulaşım dairemize gerekli talimatı verdim. Trabzon’da halkımızın yoğun olduğu yerlerden başlayarak sinyalizasyon sistemini görme engelli ve diğer engelli kardeşlerimizin daha rahat kullanacağı hale getiriyoruz. Bunun sözünü veriyoruz. Yapılmadığında beni nerede görürseniz bunun hesabını sorabilirsiniz. Bütün otobüslerimizin tamamı da engelliler için sesli komut sisteminin çalıştığı bir hale getirilecek” şeklinde konuştu.

Kafe Açılması Sözü Verdi

Toplantının sonunda engelli derneklerinin temsilcileri, rahatça gidip oturabilecekleri kafe istediklerini belirtti. Bunun üzerine Başkan Zorluoğlu “Moloz’da yapımı devam eden camimizin etrafında çok büyük bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Mesela orada çok güzel bir kafe yapabiliriz. Bunu da burada kararlaştırmış olalım” diye konuştu. 

Başkan Zorluoğlu’na Teşekkür Ettiler

Engelli derneklerinin temsilcileri başta Engelsiz Yaşam Merkezi projesi olmak üzere Başkan Zorluoğlu’nun kendileri için açıkladığı tüm çalışmalardan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Engelli temsilcileri, Başkan Zorluoğlu’nun ilk günden itibaren tüm isteklerine hassasiyetle yaklaştığını belirterek, kendisine teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.