BGC’den Başkan Murat Zorluoğlu’na Ziyaret''

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Meydan Parkındaki binasında Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Başkan Yardımcısı Tuncay Hacıfettahoğlu, Genel Sekreter Mehmet Bülent Alp ve yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özcan’ı ağırladı.

BGC’den Başkan Murat  Zorluoğlu’na Ziyaret''
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
19 Ocak 2021 Salı 00:19

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Meydan Parkındaki binasında Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Başkan Yardımcısı Tuncay Hacıfettahoğlu, Genel Sekreter Mehmet Bülent Alp ve yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özcan’ı ağırladı.

http://salpazari61.com/wp-content/uploads/2021/01/019.jpg 

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Cemiyetin yayın organı olan “BÜYÜKLİMAN” dergisini başkan Zorluoğlu’na takdim ederek cemiyetin tarihçesi hakkında bilgi verdi. Yönetim Kurulu Üyelerini tanıtan Başkan Gelleci; bizlere bu yoğunluğunda zaman ayırdığınız için cemiyetimiz adına teşekkür ediyoruz. Coronavirus süreci bütün sektörleri etkilediği gibi bizi de etkiledi. Cemiyetimiz 2006 yılında kuruldu, kurucu ve onursal başkanımız Hikmet Aksoy abimiz, kendilerine rahmetler diliyoruz. Cemiyetimiz, Türkiye'de ilktir, ilk olmasının özelliği de Trabzon ve Giresun İllerini kapsayan bir cemiyet. Trabzon’un Büyükliman Bölgesi’ndeki beş ilçesiyle Giresun'un Eynesil, Görele, Tirebolu ve Çanakçı ilçelerini kapsıyor. Bu güne kadar Büyükliman Bölgesi’nin gelişmesi için bazı çalışmalar yaptık, sorunlarını dile getirdik. Ayrıca üyelerimizin de sorunlarının çözümünde çalışmalarımız var ve devam ediyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla hemen hemen her ilçede buluşma sağlıyoruz. Geçen yıl Görele İlçesi’nde yaptık, bu yıl Beşikdüzü İlçesi’nde yapacaktık fakat Koronavirüs nedeniyle yapamadık. Bundaki amacımızda, Sayın Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, Belediye başkanlarımız bir araya getirerek daha çok kaynaşmalarını sağlıyoruz. Ayrıca “BÜYÜKLİMAN” dergimizin de yeni sayısını çıkartmak için çalışmalarımız devam ediyor dedi.

http://salpazari61.com/wp-content/uploads/2021/01/024-removebg-preview-1.png 

Haftanın ilk günü olması nedeniyle bu gün yoğunluk yaşadıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, BÜYÜKLİMAN dergisinin güzel olduğunu belirterek, Bizde bir kültür sanat dergisi çıkardık. Şimdi ikincisini çıkarıyoruz. Tamamen siyaset dışı sadece sanat ve edebiyat anlamında çıksın istedik. Trabzon'un kültürel, edebi, sanatsal derinliğini ortaya koyabileceğimiz bir dergi olsun istedik. Orada her görüşten insanlar fikirlerini söyleyebilmen, ilk sayımızda Bedri Rahmi Eyüboğlu’nu verdik ki özellikle olaya ideolojik bakmadığımız mesajını vermek için. Tamamen sanatsal ve üç ayda bir yayınlanacak. İlçelerin öne çıkacak değerlerini yayınlayacağız. Takdir edersiniz ki bir köyden komşu köye olan kültürlerimiz farklılık arz ediyor ki aynı yemeğin yapılışı bile fark ediyor. Zengin bir kültürümüz var. Burası milattan önce 2000’li yıllara dayanıyor. Üzerinden ciddi medeniyetler geçmiş. Roma Medeniyeti, Bizans Medeniyeti vardır. Osmanlının çok ciddi yüzyıllar boyu süren egemenliği var burada ve o dönemde burası bir liman şehri olduğu için tarihinden belli. Buraya Milattan önce 750 yılında milletler Akdeniz’den geldiğinde burası şehir olarak zaten vardı ve bir ticaret merkeziydi. Dışarıyla sürekli bir etkileşim içerisindeydi. Burası orta Anadolu gibi etrafı kapalı kimselerin uğramadığı yer değildir. Burası sürekli gemilerle, ticaretle, İpek Yoluyla Hindistan ile irtibatlı olan bir şehirdir. Dolayısıyla bunlar bütün kültürel hayata yansımıştır. Sosyal hayatına, diline, yemeklerine ve her şeyine yansımıştır. Her ziyaret farklı bir kültür bırakmış. Burası boşuna onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış değil. Bu medeniyetlerin her biri burada varlığını hissettirmiştir.

 http://salpazari61.com/wp-content/uploads/2021/01/041.jpg

Çıkardıkları dergiyi tanıtan Başkan Zorluoğlu, Bu dergiler kütüphaneye konacak ve saklanacak bir eserdir. “BÜYÜKLİMAN” derginizde böyle tarihe ışık tutacak, kültürel yönleri var. Vakfıkebir ziyaretimde Sayın İsmail Hacıfettahoğlu’nu ziyaret ettim. Kendileri FETİH 1461 kitabını hediye ettiler ve okudum, İsmail Beyin yazdığın haricinde kitabında başka tarihçilere de yer vermiş, bilimsel çalışıyor. Trabzon ile ilgili yazan çok az kişi var. Derin bir yazı külliyesi yok. Trabzon'un çok önemli bir tarihi var.

Kültür merkezi yapmak arzusunda olduklarını söyleyen Zorluoğlu, merkezin bir bölümünü büyük bir kütüphane olarak bu tür kişilerin kütüphanesi haline getirerek vatandaşın menfaatine sunmak istiyorum. Genellikle bu tip değerlerimizin kütüphaneleri onlar öldükten sonra genellikle değerleri bilinmiyor. Bunları güzel bir mekân ile topluma kazandırmak istiyorum. Kitap anlamında kişisel olarak koleksiyonları değerlendirmemiz lazım. Çünkü onlarında bu konuda dertli olduklarını görüyorum ve biliyorum dedi. Ziyarette Büyükliman Gazeteciler cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Başkan Zorluoğlu’nun adının yazıldığı “VAKFIKEBİR EKMEĞİ” takdim etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.