Bölgemiz Kaymakamları Görevlerine Asaleten Atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanının atama kararıyla Büyükliman Bölgesinde bazı ilçelere kaymakam atamaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 2020/180 kararnameyle Şalpazarı ve Çarşıbaşı ilçelerine asaleten kaymakam atamaları yapıldı.

Bölgemiz Kaymakamları Görevlerine Asaleten Atandı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
06 Mayıs 2020 Çarşamba 04:04

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanının atama kararıyla Büyükliman Bölgesinde bazı ilçelere kaymakam atamaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 2020/180 kararnameyle Şalpazarı ve Çarşıbaşı ilçelerine asaleten kaymakam atamaları yapıldı.

Kaymakamlık kursunu başarıyla bitiren adaylarından 25 Ekim 2019 yılında vekâleten atanan Sinop Valiliği Kaymakam adaylarından Uğur Ünsal Cumhurbaşkanlığının 2020/180 sayılı kararnamesiyle asaleten Şalpazarı Kaymakamlığına atandı.

Çarşıbaşı Kaymakamlığına ise 28 Ekim 2019 yılında vekâleten atanan Erzurum Valiliği Kaymakam Adayı Burak Yılmaz, Cumhurbaşkanlığının 2020/180 sayılı kararnamesiyle asaleten atandı.

Kaymakam Uğur Ünsal’ın Özgeçmişi :

Kaymakam Uğur Ünsal aslen Samsun Havzalı olup 1992 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’da tamamladı. 2015 yılında Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Sinop Kaymakam Adayı olarak Temmuz 2017’de göreve başlayan Ünsal, Mersin’in Çamlıyayla İlçesinde yaklaşık 7 ay Kaymakam Vekilliği yapmış, ardından 8 ay süre ile İngiltere’de Sheffield Üniversitesi’nde yurt dışı eğitimini tamamlamıştır. Çeşitli stajlar ve eğitimlerin ardından İçişleri Bakanlığı’nın 25 Ekim 2019 tarihli onayı ile Şalpazarı Kaymakamlığına vekâleten atandıktan sonra kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilçeye asaleten tekrar atandı. Kaymakam Ünsal, evli olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaymakam Burak Yılmaz’ın Özgeçmişi :

15 Ocak 1992 tarihinde Erzurum’un Aşkale ilçesinde doğdu. İlköğretimini doğum yeri olan Aşkale ilçesinde tamamladıktan sonra 2005 yılında başladığı Erzurum Lisesi’den 2009 yılında mezun oldu. Aynı yıl girdiği üniversite sınavında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölümünü kazanarak 2014yılında bu bölümden mezun oldu.

İçişleri Bakanlığının 2016 yılında açmış olduğu kaymakamlık sınavını kazanarak Erzurum kaymakam adayı olarak 24 Temmuz 2017 tarihinde Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Erzurum Valiliğinde il merkez stajını tamamladıktan sonra sırasıyla Çankırı Ilgaz ve Erzurum Yakutiye ilçelerinde kaymakam refikliği stajını, Giresun Doğankent ilçesinde 8 ay süreyle kaymakam vekilliği görevini tamamladıktan sonra 3 ay Ankara’da yabancı dil kursuna katıldı. 1 ay Mülkiye Başmüfettişi nezaretinde teftiş stajı gördü. Sonrasında 8 ay süreyle İngiltere’de Liverpool Üniversitesinde yabancı dil ve yerel yönetimler üzerine eğitim aldıktan sonra Ankara’da 2 ay süreyle Kaymakamlık kursuna katıldı. 28 Ekim 2019 tarihinde İlçede vekaleten göreve başlayan Yılmaz, Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilçeye asaleten tekrar atandı. evli ve orta derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak;Vakfıkebir Gazetesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.