BÖLGEMİZE BEKLENEN KAR YAĞACAK

BÖLGEMİZE BEKLENEN KAR YAĞACAK
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
04 Şubat 2020 Salı 08:28

Yurdumuz genelinde olduğu gibi bu gün gün boyu devam eden yağmur Çarşmba günü yerini parçalı buluta bırakacak ancak Perşembe günü ara veren yağmur tekrar başlayacak ve Cuma günü yağmur yerini beyaza bırakmaya başlayacak.Yurdumuzu Karadeniz üzerinden gelebileceği belirtilen soğuk hava dalgasının etkisi altına alacağı belirtilen meteroloji verilerine göre Fındık  üreticileri de şimdiden önümüzdeki günlerde ani sıcaklık düşüşlerinin yaşanmasının ardında yağacağı kara sevindiler. Karadeniz Bölgesi genelinde fındık üreticiliği yapan çiftçilerimiz yaklaşık üç yıldır sahil kısmına kar düşmediğinden fındık bahçeleri yeteri suya doymadığından fındık bahçelerinde kurumaya bağlı bazı dal hastalıkları baş göstermeye başlamıştı. Tabi bu hastalıkların artmasıyla beraber ürün verimliliğinde ciddi derecede düşüşler de meydana deliyor.


Bazı Üreticilerimiz ise kış zamanında kışlığını yapmalıdır
Bölgemiz genelinde Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nezdinde kar yağma olasılığı daha fazla oluyor.Fındık bahçelerin de toplama hasadı sırasında fındık dallarındaki kırılmalar ve kuruyan dalların yeterli derecede temizlenmesinin mümkün olmadığından yağan kar dalların üzerindeki o kuruyan dalları kopartarak yere düşmesini sağlıyor. bu karın etkisiyle kopan dalların yerinden yeni filizlenmeler eşliğinde yeni ürün sürgünü doğmaya başlıyor. Bölgemiz genelinde 2000 yılından itibaren artan küresel ısınmalar artığından kış mevsimi daha ılık bir şekilde geçiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.