Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da Toplu Açılışlar Yaptı

Bir dizi açılışa katılmak üzere Trabzon’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Tonya ilçesindeki Foleya Mountain Resort Otel’in açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otel yatırımı gerçekleştiren girişimcileri tebrik ederek, açılışı gerçekleştirilen otelin, yaylalar için örnek teşkil ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da Toplu Açılışlar Yaptı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
25 Ağustos 2019 Pazar 20:51

Bir dizi açılışa katılmak üzere Trabzon’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Tonya ilçesindeki Foleya Mountain Resort Otel’in açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otel yatırımı gerçekleştiren girişimcileri tebrik ederek, açılışı gerçekleştirilen otelin, yaylalar için örnek teşkil ettiğini söyledi.

“TÜRKİYE BU YIL TURİZMDE PATLAMA YAŞIYOR”     
Türkiye’nin bu yıl turizmde patlama yaşadığını, şu anda 52 milyon turistin Türkiye’de misafir edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğu Karadeniz şu anda turist kaynıyor. İnanıyorum ki şu anda bu yayladaki konaklama başka olacak. Ama bizim Trabzon merkezdeki otelleri arttırmamız lazım. Valimizle de gelirken yolda bol bol bunları konuştuk. İnşallah otellerimiz ne kadar artarsa turistler daha çok daha fazlasıyla Trabzon’a gelecek. Hele hele bu yayla evlerini gördükleri zaman da durum çok daha farklı olacak” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu anımsatarak, şehitlere Allah’tan rahmet diledi ve “Ama 21-22 tane de teröristi içeride ve dışarıda onları da öldürdük, çünkü şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak dedik, bu da böyle bu şekilde devam ediyor. Allah razı olsun Süleyman kardeşimiz de bu işi yakın takipte tutuyor, Savunma Bakanımız aynı şekilde, bütün Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz, polisimiz, hepsi yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Allah şehitlerimize rahmet, Peygamberimize komşu eylesin inşallah” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesisin hayırlı olması dileğinde bulunup beraberindekilerle kurdele keserek, otelin açılışını yaptı.

1 Milyon TL Olan 216 Eserin Açılışı Gerçekleştirildi

Buradaki açılışın ardından Trabzon’da yapımı tamamlanan 1 Milyon TL olan 216 eserin toplu açılışı için 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkında düzenlenen törende vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanımız, “Trabzon’un Arsin Yatırım adasının kararnamesinin imzaladım. Bugün burada 216 projenin açılışını yapacağız. Trabzon’a 30 katrilyonluk yatırım yaptık. Biz bu ülkeye bu millete aşığız. Trabzon’un çehresini değiştirdik. Turizm başta olmak üzere her alanca cazibesi artacak. Akçaabat’ta stadımızın yanına şehir hastanemizi yapacağız. Sadece. 2003 Yılında 430 bin kişinin kullandığı havalimanımızı geçen yıl 4 Milyon yolcu kullandı. Zigana Tüneli ile şehrimizi ekonomik ve ticari anlamda da geliştiriyoruz. Kanuni Bulvarı Trabzon için başlı başına bir devrimdir. Bir kısmını bugün açacağız. Kalan kısımlarını da etap etap açacağız. Raylı sistemle Trabzon’un şehir için ulaşımında devrim yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ve açılış kurdelesinin kesiminin ardından Vali Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yavuz Sultan Selim tablosu takdim etti.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.