Gezdiğimiz Eğlendiğimiz Dağlar Beyaz Gelinliğini Giydiler

TRABZON;Yurdumuz genelinde olduğu gibi ekim ayının son günleriyle beraber kasım 2019 ayının ilk günlerinde Doğu Karadeniz Bölgelerinde etkili olan aşırı mevsim yağmurlarından metoroloji tarafından metrekareye 100 kg yağmur düşeceğinin belirtilmesiyle Karadeniz yaylaları beyaz gelinliklerini giydiler.

Gezdiğimiz Eğlendiğimiz Dağlar Beyaz Gelinliğini Giydiler
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
02 Kasım 2019 Cumartesi 11:15

TRABZON;Yurdumuz genelinde olduğu gibi ekim ayının son günleriyle beraber kasım 2019 ayının ilk günlerinde Doğu Karadeniz Bölgelerinde etkili olan  aşırı mevsim yağmurlarından metoroloji tarafından metrekareye 100 kg yağmur düşeceğinin belirtilmesiyle Karadeniz yaylaları beyaz gelinliklerini giydiler.

 Yaylara Yağan Kar İlçelerde Bulunanları Sevindirdi

Karadeniz Bölgesi genelinde son iki yıldır yeterli derecede kar yağmadığından dolayı İlçe genelinde bulunanlar yaz mevsimlerinin aşırı kurak geçmesinden dolayı susuzlukların baş göstermesi. Ekili alanların su olmadığından yeterli tarım sulaması yapamadıklarını göz önünde bulunarak bu yıl yaylalarımıza yağan kar bizleri de umutlandırdı kar beyazının sahil bandına da ulaşmasını bekliyoruz dedi.

Tarihi Kadırga Yaylası Beyaza Büründü

Karadeniz Bölgesinin ve Yurdumuz genelinde 558. Defa yayla şenliğini kutladığımız tarihi çifte minareli açık Cami havaların soğmasıyla beraber beyaz  gelinliğini giydi.Kadırga yaylasında bulunan ve gazetemize canlı olarak bağlanarak haber fotosu gönderen esnaf kardeşimiz ‘’G.G’’ anlatmasına göre Kadırga yaylasına kasım ayının ilk günü sabah saatlerinde sulu şekilde devam eden kar yağışının akşam saatlerinde havanın daha da soğmasıyla beraber ‘’Yaz Dönemlerinde Gezip Eğlendiğimiz’’ yerler beyaz gelinliklerini giydiler diyerek sözlerine devam eden G:G gece saat 24.00 sularına doğru şiddetini artırarak yağan kar yağışı Kadırga yaylasının yanı sıra, Sis Dağı, Erikbeli. Alaca, Katağacı yaylalarını beyaza büründü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.