Taşkın'a Önemli Görev

TRABZON; Şalpazarı İlçesine bağlı Geyikli mahallesi sakini İlçemizin değeri Ali Osman Taşkın’a önemli Göreve getirildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca gerçekleştirilen kura ile yeni açılan Trabzon Bölge Adliye 1.Hukuk dairesi Hakimi olarak atanan Ali Osman Taşkın göreve başladı.

Taşkın'a Önemli Görev
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
09 Eylül 2019 Pazartesi 23:52

TRABZON; Şalpazarı İlçesine bağlı Geyikli mahallesi sakini İlçemizin değeri  Ali Osman Taşkın’a önemli Göreve getirildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca gerçekleştirilen kura ile yeni açılan Trabzon Bölge Adliye 1.Hukuk dairesi  Hakimi olarak atanan Ali Osman Taşkın göreve başladı.

Trabzon Bölge Adliye mahkemesi 2004 tarihli 5235 sayılı Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluşu Görev ve Yetkileri kanununa dayalı olarak Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun kararıyla 2 Eylül 2019 tarihi itibariyle faaliyete geçmek üzere 2 Eylül 2019 Tarihinde Trabzon'da Ortahisar ilçesinde açılmıştı. Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Artvin, Rize, Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illerindeki ilk derece Adli Yargı Mahkemelerinden istinaf edilen dava ve dosyalara istinaf mercii olarak, inceleme mercii olarak bakacak olan Trabzon Bölge Adliye mahkemesine Şalpazarı'lı hemşerimiz 1.Hukuk dairesi  Hakimi olarak atanan Ali Osman Taşkın göreve başladı.

ALİ OSMAN TAŞKIN KİMDİR ?

Trabzon Şalpazarı ilçesi Geyikli Mahallesi'nde 1977 yılında dünyaya geldi.İlk Okulu Yumurçaktaş ilkokulunda orta ve lise öğrenimini Trabzon İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesine 1996 yılında başlayan Taşkın  2000 yılında mezun oldu.2002 -2010 yılları arasında İstanbul Üsküdar İlçesinde serbest avukatlık yaptı.2011 Yılında Hâkimlik mesleğine geçti.Sırasıyla Karaman ili Ermenek Adliyesi, Bitlis ili Adilcevaz Adliyesi ve İstanbul Anadolu Adliyesi Hakimliği yaptı.  2019 yılı Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun  Karanamesi ile Trabzon Bölge Adliyesine atandı. Halen Trabzon Bölge Adliyesi 1.Hukuk Dairesi Üye Hakimi olarak görev yapıyor. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.