TRABZON VALİLİĞİ UYARDI 10 GÜN SÜREYLE YASAKLANDI

Trabzon Valiliği yaptığı duyuru ile Suriye'deki operasyonları eleştiren gösteri ve her türlü toplantının yasaklandığını açıkladı.

TRABZON VALİLİĞİ  UYARDI 10 GÜN SÜREYLE YASAKLANDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
05 Mart 2020 Perşembe 22:05

Trabzon Valiliği yaptığı duyuru ile Suriye'deki operasyonları eleştiren gösteri ve her türlü toplantının yasaklandığını açıkladı.

Trabzon Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;Vatandaşlarımızın; temel hak ve hürriyetlere dair uluslararası sözleşmelerden, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasalardan kaynaklanan hak ve özgürlüklerini tam ve güvenli bir şekilde kullanabilmelerini temin etmenin yanı sıra, ilimizdeki huzur ortamının, kamu düzeninin ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, genel asayişin korunması ve şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla aşağıdaki yasaklama kararı alınmıştır:

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19 maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 11. maddesi hükümleri gereğince, (Polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde) ilimiz sınırları dahilinde; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Suriye’de yürütmekte olduğu askeri operasyonları eleştirmeyi amaçlayan veya bu operasyonların sonlandırılması amacıyla kamuoyu oluşturmaya yönelik açık ve kapalı yer toplantıları, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, imza kampanyası düzenleme, çadır kurma, meşale yakma, el ilanı/bildiri/broşür dağıtma, protesto eylemi ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinlikler, 05/03/2020 günü saat 00:01’den 14/03/2020 günü saat 00.00’a kadar on (10) gün süreyle yasaklanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.